16.3.12

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για υπαλλήλους στο Υπ.Ανάπτυξης...


Επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι αρχικά ζητούσαν μίζα 200.000 ευρώ αλλά μετά αύξησαν την "ταρίφα"
- Μιλάει για συγκεκριμένο υπάλληλο που ήταν ο εισπράκτορας του κυκλώματος
- Κατονομάζει έναν εκ των συλληφθέντων από την καταγγελία του Α. Μάρκου ότι έχει το φάκελό του.
Μορφή...
χιονοστιβάδας έχουν ήδη αρχίσει και παίρνουν οι καταγγελίες για επίορκους υπαλλήλους της διεύθυνσης επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τις χειροπέδες σε δύο υπαλλήλους που φέρονται να ζήτησαν μίζα 120.000 ευρώ για να αποδεσμεύσουν μία επιχορήγηση σε έναν επιχειρηματία.
Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από ήρθε και δεύτερη περίπτωση εκβιασμού. Στην πρώτη περίπτωση όπως δήλωσε στο Newsit o επιχειρηματίας Αριστείδης Μάρκου "με ταλαιπωρούσαν από τις 27/10/2005. Ενώ είχε υπάχθει η επένδυσή μου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα δεν αποφασιζόταν τίποτα γιατί δεν ειχαμε ενδώσει στις πιέσεις της μίζας. Καταστραφήκαμε οικονομικά, είμαστε στο χείλος της καταστροφής οικογενειακά".
Τη δεύτερη περίπτωση την αποκάλυψε το Mega και αφορά τον πρόεδρο της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου από τη Δράμα, Σταύρο Γκανή ο οποίος σύμφωνα με όσα κατήγγειλε υπάλληλοι του ίδιου τμήματος του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ μίζα για να προχωρήσουν την επιχορήγησή του συνολικού ύψους 4.400.000 ευρώ για επένδυση στην ήδη υπάρχουσα βιομηχανία.
Στην καταγγελία του ο επιχειρηματίας από τη Δράμα αναφέρει πως στην αρχή είχε προσπαθήσει να συγκεντρώσει το ποσό της μίζας, αλλά κατάφερε να βρει μόνο 100.000 ευρώ, αλλά τότε οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης διεύθυνσης του υπουργείου Ανάπτυξης ανέβασαν το ποσό της μίζας στα 500.000 ευρώ.
Μάλιστα απειλούσαν τον επιχειρηματία πως εάν δεν βρει αυτά τα χρήματα τότε θα ανακαλέσουν ολόκληρη την επιχορήγηση της επένδυσης.
Όπως καταγγέλλει ο επιχειρηματίας ακόμα και μέχρι σήμερα που δεν έδωσε τελικά τα χρήματα της μίζας, η υπόθεσή του αραχνιάζει σε κάποιο συρτάρι, ενώ έκανε λόγο για ολόκληρο κύκλωμα που έχει συγκεκριμένο υπάλληλο του υπουργείου για "εισπράκτορα".
Σημείωσε δε πως ο φάκελός του για την επένδυσή του βρίσκεται στο γραφείο ενός εκ των δύο συλληφθέντων υπαλλήλων, που φέρονται να είχαν εκβιάσει και τον επιχειρηματία από την Αργολίδα για το ξενοδοχείο.
Τελικά όπως αποκάλυψε ο ίδιος έκανε σχετική καταγγελία στο τμήμα οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής και έχει πάρει η υπόθεση το δρόμο του εισαγγελέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα από αυτή τη δεύτερη καταγγελία η νέα υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου είχε ξηλώσει τα 100 άτομα από τη συγκεκριμένη διεύθυνση του υπουργείου και είχε προκηρύξει ήδη νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, η κα Διαμαντοπούλου έχει ήδη ζητήσει τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των υπαλλήλων της διεύθυνσης...
newsmessinia.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: