27.3.12

Επίσημη έρευνα εις βάρος του Στρος-Καν...


...για τα όργια με πόρνες στο "Κάρλτον"...
Τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας για «μαστροπεία και σύσταση συμμορίας» εις βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν διέταξε η γαλλική αστυνομία, στο τέλος της οποίας μπορεί να... απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του.

Συγκεκριμένα η έρευνα αφορά «μαστροπεία και σύσταση συμμορίας» στο πλαίσιο της λεγόμενης «υπόθεσης Κάρλτον», από το όνομα του ξενοδοχείου όπου φέρονται να πραγματοποιήθηκε όργια με πόρνες.

Ο Στρος-Καν έχει παραδεχτεί ότι είχε παραβρεθεί σε πάρτι, όπου σύμφωνα με τις αρχές βρίσκονταν πόρνες που παρείχε συμμορία, αλλά αρνείται ότι γνώριζε πως οι γυναίκες ήταν πόρνες.

«Με κατηγορηματικό τρόπο κατέθεσε πως δεν είναι ένοχος για κανένα από τα γεγονότα αυτά, καθώς δεν είχε την παραμικρή γνώση πως υπήρχε το ενδεχόμενο οι γυναίκες που συναντούσε να είναι ιερόδουλες», τόνισε ο Ρισάρ Μαλκά, ένας από τους συνηγόρους του.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 ετών εάν δικαστεί και βρεθεί ένοχος.

Τον περασμένο Μάιο, ο Στρος-Καν παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΔΝΤ, αφού κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού καμαριέρας σε ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη. Οι κατηγορίες στη συνέχεια αποσύρθηκαν, λόγω αμφιβολιών για την αξιοπιστία της καμαριέρας.

Ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος και με μία τρίτη υπόθεση που σχετιζόταν με σεξουαλικό αδίκημα. Η 32χρονη συγγραφέας Τριστάν Μπανόν τον κατηγορούσε για απόπειρα βιασμού, όμως η υπόθεση επίσης αποσύρθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: