12.3.12

Συζήτηση στη Βουλή για την παραγραφή τροχαίων ατυχημάτων από διαφημιστικές πινακίδες...


To μείζον ζήτημα που αφορά στην παραγραφή τροχαίων ατυχημάτων από διαφημιστικές πινακίδες που αναρτώνται σε εθνικούς ή άλλους δρόμους, ανέδειξε μιλώντας στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, θέτοντας εκτός...
του ανθρώπινου κόστους και την παράμετρο της ζημίας που υφίστανται τα ασφαλιστικά ταμεία και η ελληνική οικονομία.

«Είναι τραγικό! Έχουν χαθεί χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Έχουν καταστραφεί οικογένειες. Είναι μία συνολική ευθύνη της πολιτείας απέναντι κυρίως στους νέους που χάνουν τη ζωή τους και στις οικογένειές τους. Πάρα πολλοί μένουν ανάπηροι. Το ανθρώπινο κόστος δεν μπορεί να υπολογιστεί, σε αντίθεση με το οικονομικό κόστος. Δεν μας ενδιαφέρει όμως να το περιγράψουμε γιατί θα είναι υποδεέστερο της ανθρώπινης αξίας», σημείωσε ο κ. Χρυσανθακόπουλος, για να σταθεί στο γεγονός ότι η παράβαση από πλημμέλημα μετατρέπεται σε πταίσμα.»

Όπως τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, με τον τρόπο αυτό μια κακουργηματική πράξη καταντά να γίνεται της σειράς, δηλαδή να μην έχει καμία αξία για το δικαστικό Σώμα:

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα με τέτοιους όρους.

Έχουν μεγάλη ευθύνη όσοι διευκολύνουν τέτοια λάθη», τόνισε ο κ. Χρυσανθακόπουλος, για να καταλήξει:

«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αυστηροποιούνται οι ποινές και όχι χάριν διευκόλυνσης να γίνεται μία γενική κατηγοριοποίηση μείωσης ποινών και αμνήστευσης αδικημάτων. Και θα θέλαμε να υπάρξει καίρια απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, να συμμεριστεί το καθήκον της, το οποίο είναι υπεράνω νομικών διατυπώσεων.

Πρέπει να επιδείξει ηθική το Κοινοβούλιο, γιατί αυτά τα αδικήματα δεν μπορούν ούτε να αμνηστευθούν ούτε να υποβαθμιστούν όπως έγινε από πλημμέλημα σε πταίσμα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: