6.3.12

Στον Εισαγγελέα ο Ισίδωρος Κούβελος για το εκατομμύριο ...


Την παραπομπή της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον Ισίδωρο Κούβελο στη Δικαιοσύνη, αναμένεται να αποφασίσει στη σημερινή της συνεδρίαση, η επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής.
Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη θα... κληθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων που αναστάτωσαν για μέρες την πολιτική ζωή και την κοινή γνώμη.
Η αρμόδια επιστημονική ομάδα της επιτροπής έχει συντάξει ήδη την έκθεση η οποία περιγράφει λεπτομερώς τα αδικήματα στα οποία υπέπεσε ο κ. Ισίδωρος Κούβελος κατά την σύνταξη του «πόθεν έσχες» με ειδική μνεία στο γεγονός ότι παρέλειψε να αναφέρει το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων αλλά και τον τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα του Λονδίνου, όπου και αυτό κατέληξε.

Παράλληλα, πρέπει να διαπιστωθεί, αν το ποσό όντως διατέθηκε για την αγορά ποσοστού πλοίου ή αν πορόκειται για πλοίο-φάντασμα.

Η συγκεκριμένη έκθεση αναμενόταν να σταλεί την Δευτέρα στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών, όμως, λόγω ασθένειας ενός μέλους της επιτροπής της Βουλής δεν έγινε η συνεδρίαση.

Σήμερα θα παρουσιαστούν και τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο που πραγματοποιούν οι ορκωτοί λογιστές σε όλα τα πολιτικά πρόσωπα που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ την περίοδο 2009 - 2011, τα οποία μάλιστα δεν δικαιολογούνται ή δεν φαίνονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες».
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: