9.3.12

«Η τρόικα της ΕΡΤ άλλοθι για τη διοίκηση»...



Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ

Το κακό παρελθόν είναι εδώ. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Κάποιοι που το υπηρέτησαν πιστά και μάλιστα από υψηλές θέσεις ευθύνης, είναι εδώ! για να υποδείξουν ! και να αποφασίσουν ! για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης.

Πιστοί λοιπόν στο... παρελθόν τους μπερδεύουν τα πράγματα και εν κρυπτώ και παραβύστω αποφασίζουν και διατάζουν αδιαφορώντας πλήρως για την άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και κυρίως των εργαζομένων που αποτελούν την πραγματική περιουσία της ΕΡΤ.

Ευθαρσώς απαντάμε.

Είμαστε αντίθετοι στα δεινά που θέλουν και αυτοί σαν την άλλη Τρόικα να μας προσθέσουν και σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης, εκ του πονηρού, του παραγόμενου έργου της ΕΡΤ και τη συρρίκνωση υπηρεσιών, που είναι και δαπανηρή αλλά και δημιουργεί προβλήματα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ απαξιώνοντας μερικές απ’ αυτές και συνωστισμό στο Ραδιομέγαρο, κάνοντάς το μη λειτουργικό, παραβαίνοντας τους νόμους και χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Με πολύ φειδώ οι ανωτέρω, κρατάνε ανοιχτά τσιφλίκια και μαγαζάκια. Μεταφέρουν όμως τις λειτουργικές υποδομές από το κτίριο της Μουρούζη που βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο στο κέντρο των εξελίξεων και τις στραγγαλίζουν. Γιατί άραγε ; Επίσης απαξιώνουν την παραγωγή και τους ανθρώπους της που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Κατεχάκη.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν ερωτηθήκαμε γιατί ξέρουν ότι εάν ερωτηθούμε έχουμε ολοκληρωμένες αλλά και ουσιαστικές προτάσεις γιατί εμείς γνωρίζουμε, γιατί το ζούμε καθημερινά, γιατί ξέρουμε από ραδιοτηλεόραση, έναντι όλων των άλλων που όλος ο βίος τους στην ΕΡΤ, αν και τεχνικοί, είναι στα γραφεία. Μπορούμε επομένως να κάνουμε προτάσεις που όμως ίσως δεν αρέσουν στους «γκεμπελίσκους – γκαουλάιτερ» της εξουσίας για όλα αυτά που διευκολύνουν το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ, περί χωροθέτησης, νέου οργανογράμματος, λειτουργικότητας, αλλά και τελικών επωφελών οικονομικών λύσεων για την ΕΡΤ.

Θα επανέλθουμε με εμπεριστατωμένη ανακοίνωσή μας για τη σπατάλη που γίνεται και δεν συμμαζεύεται στις εξωτερικές παραγωγές που σχεδόν στο σύνολό τους θα μπορούσαν να είναι εσωτερικές με πολύ μεγαλύτερα οφέλη για την εταιρία απ’ ότι αποσπασματικές, αντεργατικές και εντέλει αντιοικονομικές λύσεις.

Γι’ αυτό κουβέντα δεν γίνεται από τους αρμόδιους της Τρόικας ή και της Διοίκησης .

Η αντίδραση στα σχέδια αυτά θα είναι συνεχής και δυναμική.

Οι εργαζόμενοι κι αυτοί που τους εκπροσωπούν θα διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την αξιοπρέπειά τους και την επαγγελματικότητά τους μα πάνω απ’ όλα την απρόσκοπτη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.













enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: