15.3.12

Σε «πόλεμο» η αποκλεισμένη Γαύδος...


Χωρίς ακτοπλοική συγκοινωνία έχουν μείνει για πολλοστή φορά οι ακρίτες κάτοικοι της Γαύδου καθώς – λόγω κυρίως του καιρού – τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν έχει προσεγγίσει πλοίο το νησί.
Το αποτέλεσμα είναι να έχουν αποκλειστεί στην Παλαιόχωρα ο δήμαρχος Γαύδου αλλά και ...

ο αντιδήμαρχος, καθώς επίσης και συνεργεία που θα ασχολούντο με διάφορες εργασίες στο νησί.

Και ενώ υπάρχουν αυτά τα σοβαρά προβλήματα, και το πρώτο δρομολόγιο αναμένεται να γίνει αύριο Παρασκευή, έρχεται μια επιστολή του συνταξιούχου ιερέα της Γαύδου κ.Μανώλη Μπικουβαράκη, προς τον Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με την οποία καταγγέλει τον Δήμαρχο Γαύδου κ.Στράτο Λαμπάκη πως έχει "κλείσει" τον δήμο.

Μάλιστα ο κ.Μπικουβαράκης εγκαλεί τον κ.Καρούντζο γιατί δεν θέτει σε αργία τον δήμαρχο, ο οποίος σύμφωνα με την άποψη του ιερέα «δεν είναι άξιος να κάθεται στην καρέκλα του δημάρχου».

Διαφορετική όμως είναι η εικόνα που δίνουν κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι μιλούν για έναν «πόλεμο» κατά του δημάρχου , ο οποίος ξεκίνησε με την αποκάλυψη του ταμειακού ελλείμματος πριν από έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2011, ο κ.Λαμπάκης ενημέρωσε τον κ.Καρούντζο για την ύπαρξη ελλείμματος στο ταμείο του δήμου, που έφτανε στις 530.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο "επιτήδειος" με το σύστημα e-banking μέσω Ίντερνετ, αφαιρούσε από τους λογαριασμούς του Δήμου, χρηματικά ποσά και τα μετέφερε σε άλλον (άλλους) λογαριασμούς.

Για το θέμα αυτό, τέθηκε σε «δυνητική αργία» ο ένας υπάλληλος του δήμου που χειριζόταν τα οικονομικά θέματα και ο οποίος έχει στενή συγγενική σχέση με τον κ.Μπικουβαράκη, που θεωρεί ως υπεύθυνο τον κ.Λαμπάκη για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σύμφωνα με κατοίκους της Γαύδου, έγινε προσπάθεια να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός και να μην οδηγηθεί η κατάσταση σε πόλωση, αλλά η μια πλευρά επέλεξε τον δρόμο της πόλωσης.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ίδιους , οι κάτοικοι έχουν απομονώσει τον συνταξιούχο ιερέα λόγω της στάσης που κρατά και στηρίζουν τις προσπάθειες του δήμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ.Λαμπάκης αποφεύγει να αναφερθεί στο θέμα αυτό, αναμένοντας την ολοκλήρωση των ελέγχων και την έκδοση του πορίσματος με το οποίο θα αποδίδονται οι ευθύνες για το ταμειακό έλλειμμα...
www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: