26.3.12

Οκτώ νομοσχέδια πρέπει να περάσουν από τη Βουλή ως την Μ. Τρίτη...


Εντονες επιφυλάξεις για το σχέδιο νόμου των ταξί που προτείνει ο Μ. Βορίδης...
Τον βέλτιστο δυνατό συντονισμό όλων των υπουργών, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς κανένα πρόβλημα το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης ζήτησε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος από τα στελέχη του κόμματος που...
μετέχουν στην κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος το απόγευμα της Δευτέρας.

Με βάση τη συζήτηση που έγινε, η εντύπωση που κυριαρχεί στο ΠαΣοΚ είναι πως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 6η Μαίου και βάσει αυτού η Βουλή πιθανότατα θα είναι ανοικτή έως την Μ. Τρίτη.

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ψηφισθεί έξι έως οκτώ μείζονος σημασίας νομοσχέδια τα οποία εντάσσονται στο έργο που πρέπει να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση. Σε αυτά συμπεριλαβάνονται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης , ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας καθώς και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που περιλαμβάνει την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί, που παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών κ. Μάκης Βορίδης.

Για το νομοσχέδιο αυτό εξέφρασαν τις έντονες επιφυλάξεις τους πολλοί υπουργοί του ΠαΣοΚ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εισήγηση για το θέμα έκανε ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Γ. Μαγκριώτης ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε ότι το νομοσχέδιο Βορίδη είναι... «νομοσχέδιο Λυμπερόπουλου».

Σχετική αναφορά έκανε και ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος επισήμανε πως ήταν εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη οι παρατηρήσεις της τρόικας για το νέο νομοσχέδιο για τα ταξί καθώς με τον τρόπο αυτόν εμφανίστηκε η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό σύστημα να είναι εντελώς ανακόλουθοι.

Υπενθυμίζεται ότι τις έντονες αντιδράσεις και επιφυλάξεις του είχε εκφράσει από την περασμένη Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος δημοσιοποίησε και την αλληλογραφία με την τρόικα στην οποία φαινόταν η έγκριση που είχαν δώσει οι δανειστές για τη δική του εκδοχή της απελευθέρωσης της αγοράς των ταξί .

Κατόπιν αυτών και με συμφωνία των παριστάμενων στην κομματική σύσκεψη αποφασίστηκε ότι η τελική στάση του ΠαΣοΚ για το νομοσχέδιο θα καθορισθεί από τις αλλαγές που αναμένεται ούτως ή άλλως να παρουσιάσει ο κ. Βορίδης.

Σημειώθηκε δε ότι το ΠαΣοΚ δεν πρόκειται να αντιταχθεί στη μεταρρύθμιση και την απελευθέρωση της αγοράς καθςώβς το θέμα αποτελεί κατά τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο μια από τις κρίσιμες προτεραιότητες προς επίλυση τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Τα κύρια θέματα στα οποία αναμένονται τροποποιήσεις είναι ο αριθμός των νέων αδειών που θα δοθούν και οι ρυθμίσεις για τα τουριστικά ταξί. Στην ίδια σύσκεψη ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να σταματήσει κάθε δημόσια συζήτηση για το θέμα επιστροφής διαγραφέντων βουλευτών στο κόμμα το οποίο θα χειριστεί προσωπικά ο ίδιος στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ότι εν όψει αξιοποίησής τους σε κομματικές θέσεις δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές οι κ.κ. Ευ. Αργύρης , Νίκος Σαλαγιάννης και Βασίλης Γερανίδης...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: