9.3.12

Λ. Παπαδήμος: Όχι στη θριαμβολογία...


Να αποφύγουν τις θριαμβολογίες προέτρεψε τους υπουργούς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το οποίο αποφάσισε την ενεργοποίηση των CACs.

Αναφερόμενος στο PSI ο κ. Παπαδήμος είπε ότι πρόκειται για... μεγάλη επιτυχία και σημείωσε ότι εκτός από στιγμή ικανοποίησης είναι και στιγμή περισυλλογής. «Πολλοί επενδυτές και πολλοί απλοί πολίτες κατέγραψαν ζημιές και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει», επεσήμανε ο πρωθυπουργός. «Και αυτό – πρόσθεσε – πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε και τα λάθη μας που μας οδήγησαν εδώ».

Περίπου στις 8 το βράδυ αναμένεται δήλωση του πρωθυπουργού.

Για ιδιαίτερα σημαντική στιγμή έκανε λόγο και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς όπως είπε, «η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο στέρεο έδαφος».

Ο κ. Βενιζέλος εισηγήθηκε στο υπουργικό Συμβούλιο να επεκταθεί μέχρι τις 23 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία πρόσκλησης συμμετοχής στο PSI για τα ομόλογα που διέπονται από ξένο δίκαιο και η ανταλλαγή των οποίων θα γίνει μέχρι τις 12 Απριλίου.

Στο υπουργικό Συμβούλιο επισημάνθηκε ότι δεν θα γίνει καμία εξαίρεση για τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ομόλογα, ωστόσο στο επόμενο διάστημα το θέμα θα επανεξετασθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: