30.3.12

Θα απολυθείς, ρε. Ακούς; Θα σε απολύσω! ...


Η φράση αυτή ακουγόταν από πέρυσι. Από στόματα εκδοτών και διευθυντών προς εκπροσώπους εργαζομένων στα media.
Και η επιχείρηση άρχισε. Θυμάστε; Από το συγκρότημα Μπόμπολα αρχικά. Μετά στον ΔΟΛ, πάλι στον Μπόμπολα και τούμπαλιν. Σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης απέλυσε...

επτά διοικητικούς υπαλλήλους, ανάμεσα τους την εκπρόσωπο διοικητικού προσωπικού Γιάννα Σακελλαρίου. Στους 7 κάποιοι είχαν υπογράψει ατομικές συμβάσεις, κάποιοι όχι.
Στο μεταξύ οι απολύσεις-μειώσεις-συρρικνώσεις ακολουθούν με μαθηματική ακρίβεια τον κύκλο παρεμβάσεων των εκδοτών.
Άρχισε λοιπόν ο φαύλος κύκλος εξόντωσης ανθρώπων και Μέσων. Απολύσεις διοικητικών, μειώσεις μισθών, απολύσεις δημοσιογράφων, ενοποίηση, μειώσεις μισθών, απολύσεις και πάει λέγοντας. Δεν συμβαίνει πλέον μόνο στον ΔΟΛ ή τον Πήγασο. Προστέθηκε το Mega, o ANT1, το Star...
Η ατάκα βέβαια αλλάζει. "Θα σας λιώσω, ρε. Θα σας λιώσω". Δεν ακούγεται δυνατά αλλά αυτό δεν συμβαίνει; Χωρίς μαζική, συντονισμένη αντίδραση το λιώσιμο το έχουν βέβαιο οι εργαζόμενοι. Είτε υπογράφουν, είτε όχι. (Αληθεύει άραγε πως οι (κάποιοι) δημοσιογράφοι στα "Νέα" σήκωσαν πάλι τους ώμους αδιάφορα, λέγοντας πως δεν είναι δική τους δουλειά οι απολύσεις στον ΔΟΛ;)
update:
Τελικά όχι μόνο αληθεύει η φήμη αλλά επιπλέον ο συνδικαλιστής των "Νέων", μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αρνήθηκε να καλέσει σε συνέλευση όλων των εργαζομένων.


Η ΕΠΗΕΑ κήρυξε ήδη 24ωρη απεργία τη Δευτέρα στο ΔΟΛ, τα άλλα σωματεία είναι σε αναμονή(;). Και ο εκπρόσωπος των συντακτών του "Βήματος" προαναγγέλλει δημόσια τη δική του απόλυση. Ας ετοιμαστούμε όλοι μας λοιπόν.

Η ενημέρωση του εκπροσώπου των συντακτών στο "Βήμα"



Συνάδελφοι,

Σας στέλνω ενημερωτικά την ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στον ΔΟΛ, που είχαμε πριν από λίγο, με αφορμή τις απολύσεις και δη εκπροσώπων εργαζομένων από την εταιρεία.

Όπως έγινε κοινά αποδεκτό κατά τη συζήτηση, η εταιρεία δεν μας αφήνει άλλο δρόμο από την πάλη όλων μας μαζί. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του οργανισμού έχουν ήδη προκηρύξει απεργία από το πρωί της Δευτέρας και εμείς οι δημοσιογράφοι θα ενταχθούμε στον ίδιο αγώνα από το μεσημέρι, όταν αρχίζει ουσιαστικά η δουλειά μας. Το ίδιο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί και από το διασωματειακό, καθώς η εταιρεία φαίνεται ανένδοτη στο να διώξει όποιον συνάδελφο εκλέγεται για να αντιπροσωπεύει τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε, άλλωστε, ανακοινώσει ως απειλή παλαιότερα ο εκδότης, θα αρχίσει με τον εκπρόσωπο των διοικητικών και μετά με τον εκπρόσωπο του Βήματος. Προφανώς δεν θα τελειώσει παρά μονάχα με τη σιγή νεκροταφείου στο χώρο δουλειάς και μόνο με yesmen να έχουν δικαιώματα και ορισμένα σκυλιά να ουρλιάζουν σε όποιον θελήσει να διεκδικήσει αξιοπρέπεια.


Ας ετοιμαστούμε όλοι μας.



greektv-com.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: