28.3.12

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνεργασιών η Λούκα Κατσέλη...



Κατηγόρησε το ΠαΣοΚ, ότι «εξυπηρετεί συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες»...
Την πρόθεσή της να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, εξέφρασε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Παράλληλα,... απέρριψε την πολιτική του ΠαΣοΚ χαρακτηρίζοντάς την νεοφιλελεύθερη, ενώ άφησε αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Μιλώντας στη ΝΕΤ το πρωί της Τετάρτης, η κυρία Κατσέλη κατηγόρησε το ΠαΣοΚ ότι «έχει ασπαστεί νεοφιλελεύθερες απόψεις και υπηρετεί συμφέροντα κοινωνικών ομάδων, πράγματα τα οποία εγώ δεν μπορώ να δεχθώ».

Η κυρία Κατσέλη εξήγησε τα περί εξυπηρέτησης συμφερόντων, σημειώνοντας ότι για τη μείωση των κατώτερων μισθών «η σύγκρουση δεν έγινε με τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, αλλά με κάποια συμφέροντα στο εσωτερικό της χώρας, όπως επιχειρηματίες και τραπεζίτες».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας επέκρινε αυτή την τακτική, λέγοντας ότι θα βουλιάξει τη χώρα και τάχθηκε υπέρ της εξυπηρέτησης του κοινωνικού και του δημοσίου συμφέροντος.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, δεδομένου του χαμηλού ποσοστού που καταγράφει η Κοινωνική Συμφωνία στις δημοσκοπήσεις, η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ανοιχτή σε κάτι τέτοιο, στη βάση προγραμματικής σύγκλισης.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι αναφέρθηκε μόνο στα δύο αυτά κόμματα.

«Μέχρι πρότινος ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε όχι σε όλα, αλλά τώρα κάνει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις. Ο κ. Κουβέλης λέει ότι οι δεσμεύσεις της χώρας πρέπει να τηρηθούν. Εμείς λέμε ότι οι δεσμεύσεις κακώς ελήφθησαν και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αλλάξουμε αυτό» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ανάγκη «συγκρότησης ενός νέου συνασπισμού εξουσίας» με βασικό στόχο την εναλλακτική πρόταση απέναντι στο «κόμμα του μνημονίου»...


ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: