24.3.12

ΣΥΡΙΖΑ: «Προκλητικές οι προσαγωγές στην παρέλαση»...


Για πρωτοφανή μέτρα καταστολής και απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας στο όνομα της προστασίας των κυβερνητικών παραγόντων, τα οποία, όπως υποστηρίζει, ξεπερνούν κάθε όριο, έκανε λόγο ο... ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι «η εικόνα της παρουσίας των μελών της κυβέρνησης υπό περιφρούρηση και εντός μιας ‘’υγειονομικής ζώνης’’, μιλά από μόνη της και αναδεικνύει την χωρίς προηγούμενο δυσαρμονία ανάμεσα σε αυτήν και το λαό», σημειώνοντας ότι «η εικόνα αυτή δεν έχει καμιά σχέση με το νόημα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «οι προκλητικές προσαγωγές νέων, καθηγητών και ανύποπτων πολιτών, οι βιαιοπραγίες εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων, αποδεικνύουν πως η επιλογή της κυβέρνησης είναι ο εκφοβισμός, η αστυνομοκρατία και η καταστολή».

Μιλά επίσης για «προκλητικές δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Λ. Οικονόμου περί ελεύθερων σκοπευτών», οι οποίες, όπως αναφέρει, «εγείρουν μείζον πολιτικό θέμα». «Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας, ενοχοποίησης των κοινωνικών διεκδικήσεων και καταστολής», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι οι πολίτες εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική μέσα από τους μαζικούς, ειρηνικούς και ενωτικούς αγώνες, μέσα από την ευθεία αντιπαράθεση «με εκείνους που κλέβουν τις ζωές τους και τους θέλουν στο περιθώριο».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: