5.3.12

Ζει και βασιλεύει το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων ... ...


Ελέγχους στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων θα διενεργήσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μετά τις δειγματοληψίες που έδειξαν αλλοίωση των καυσίμων στη Θεσσαλία.
Ο έλεγχος στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται σε μία περίοδο που, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", παράγοντες της...
αγοράς στην Αττική ανεβάζουν το ποσοστό των πρατηρίων που λειτουργούν με ειδικές αντλίες, στις οποίες έχει ενσωματωθεί ειδικός μηχανισμός κλοπής, σε πάνω από το 50% του συνόλου.

Στη Βέροια και την Πάτρα έχουν επίσης εντοπιστεί ιδιωτικά βυτιοφόρα που προσφέρουν καύσιμα με μειωμένη τιμή κατά 30% έως 40%.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών είναι και οι περιπτώσεις εικονικών εξαγωγών καυσίμων στη Βουλγαρία, που τελικώς διοχετεύονται στην ελληνική αγορά.

Οι ελληνικές εξαγωγές πετρελαιειδών προς τη Βουλγαρία μετά το 2007 παρουσίασαν έκρηξη, με τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να αμφισβητούν περίπου 9.000 φορτία μετά την κατάσχεση ενός βυτιοφόρου με βουλγαρικές πινακίδες τον Νοέμβριο του 2009 σε πρατήριο των Τρικάλων.

Στη διακίνηση πετρελαιειδών από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, παίζει ενεργό ρόλο και φυγόδικος δικηγόρος, μορφή του κυκλώματος λαθρεμπορίου καυσίμων ήδη από την περασμένη δεκαετία που έχει καταδικαστεί από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης για λαθρεμπόριο τσιγάρων...

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: