30.3.12

«Παρασκευή στην Αθήνα» για την αναζωογόνηση του Κέντρου


Μια σημαντική πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας και Αναπλάσεις ΑΕ και επιχειρηματικούς φορείς αποφάσισαν να...

αναπτύξουν σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για την αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας.

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανέλαβε να συντονίσει άμεσες δράσεις για την αναζωογόνηση του κέντρου της πρωτεύουσας.

Ήδη πλήθος εκδηλώσεων έχουν πραγματοποιηθεί τις Παρασκευές 16 και 23 Μαρτίου και η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί στις 30 Μαρτίου και στις 6 Απριλίου, με τη συμμετοχή όλων αυτών που ζουν, εργάζονται και επισκέπτονται το κέντρο της Αθήνας.

Οι συμμετέχοντες οργανώνουν ελεύθερα τις επιμέρους δράσεις τους, ενώ το συνολικό περιβάλλον και ο δημόσιος χώρος (πλατείες, δρόμοι, δημόσια κτίρια κτλ.) θα υποστηριχτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Εκδηλώσεις Παρασκευής 30 Μαρτίου 2012

11:00 Tο Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών διοργανώνει ξενάγηση και ιστορικό περίπατο για τα σχολεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή, στα νεοκλασικά κτήρια της Πανεπιστημίου και Σταδίου με κατάληξη το Μουσείο Βούρου-Ευταξία.

17:00 H φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων ξεκινά ένα μουσικό ταξίδι από τα προπύλαια του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια κατευθύνεται μέσω της Κοραή στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου ολοκληρώνει το πρόγραμμα της με μικρής διάρκειας συναυλία.

17:00 Ένα πιάνο με ουρά, χορηγία του οίκου Νικοτιάν και PICAR ΑΕ, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου στο ύψος του Παλλάς, περιμένει τους μαθητές του Ελληνικού Ωδείου της τάξης πιάνου της κυρίας Αγάθης Λεϊμονή. Η συναυλία των μαθητών θα κρατήσει μέχρι τις 19.45.

18:00 Η oμάδα Βραζιλιάνικων κρουστών Batuca της πρώτης σχολής στην Αθήνα που ίδρυσε και διευθύνει ο Βασίλης Λιώσης και ομάδα ξυλοπόδαρων και ζογκλέρ της σχολής Circus dayz του Κώστα Βαζαίου θα συναντηθούν στην οδό Αδριανού κοντά στο Μοναστηράκι (Διόσκουροι) και κατόπιν θα ξεκινήσουν μια ξέφρενη πορεία μέσω πλατείας Μοναστηρακίου και Ερμού ως την πλατεία Συντάγματος.

19:00 Το Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ομιλία του Καθηγητή Παύλου Τζερμιά, Αντεπιστέλλοντος Μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα: «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται του Νίκου Καζαντζάκη. Ένα μήνυμα ιδιαίτερης επικαιρότητας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, οδός Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος. Είσοδος δωρεάν, με δελτία προτεραιότητας εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τις 18:00 το απόγευμα.

Έξω από το Παλλάς στη Βουκουρεστίου:

20:00 Ο συνθέτης και πιανίστας Μάριος Στρόφαλης παίρνει την σκυτάλη και προετοιμάζει την άφιξη της μαθητευόμενης ομάδας ΚΙΝΗΤΗΡΑΣΧ της καλλιτεχνικής διευθύντριας της ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΧΟΡΟΘΕΑΜΑ κυρίας Αντιγόνης Γύρα.

20:45 θα συνυπάρξουν οι Μάριος Στρόφαλης, Κώστας Βλαχόπουλος (χρωματική φυσαρμόνικα) και οι χορευτές-δάσκαλοι tango Luis Mestre και Elena Mestre. Oι τελευταίοι μαζί με την ομάδα δασκάλων του bandoneon mate bar – cafe θα παραδίδουν δωρεάν μαθήματα tango από τις 21.15 και μετά.

22:00 Ανοιχτή milonga.

Δεν υπάρχουν σχόλια: