23.3.12

Τρόικα, η επιστροφή...


Αρχές Απριλίου ή το αργότερο έως τα μέσα του ερχόμενου μήνα θα έλθει τελικώς στη χώρα μας για τον τακτικό τριμηνιαίο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας η τρόικα. Αυτό έγινε γνωστό στο... υπουργείο Οικονομικών, αρμοδίως, από τις Βρυξέλλες. Ωστόσο, στην Αθήνα έφτασαν τα πρώτα κλιμάκια των μεσαίων στελεχών – ελεγκτών που συνήθως κάνουν τη λεγόμενη «βρόμικη δουλειά». Δηλαδή, συγκεντρώνουν τα στοιχεία που αποτελούν την πρώτη ύλη αυτής της πολύπλοκης διαδικασίας.

Η έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα είναι έτοιμη αρχές Μαΐου. Τουλάχιστον τότε θα δοθεί στη δημοσιότητα. Κι από το περιεχόμενο της, ως συνήθως, θα εξαρτηθούν πολλά. Κατά προτεραιότητα, τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν τον Ιούνιο.

Μια πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για περίπου 11 δισ. ευρώ, που θα πρέπει να βρεθούν τότε. Δηλαδή τα περίπου 7% του ΑΕΠ. Το συμπέρασμα; Η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές, με το «καλημέρα» θα έχει μπροστά της πάρα πολύ δύσκολο έργο και ανύπαρκτη περίοδο χάριτος.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: