3.3.12

Η Μπολόνια αποχαιρετά τον Λούτσιο Ντάλα..


Φόρο τιμής στον μεγάλο τραγουδοποιό Λούτσιο Ντάλα αποτίουν από χθες οι κάτοικοι της Μπολόνια. Το φέρετρο του θανόντος καλλιτέχνη έφτασε χθες νύχτα στο σπίτι του στην Μπολόνια και σήμερα το πρωί θα... μεταφερθεί στο δημαρχιακό μέγαρο Παλάτσο Ντ' Ακούρσιο οι πόρτες του οποίου «θα παραμείνουν ανοικτές μέχρις ότου υπάρχουν πολίτες στην ουρά».

Κατά την άφιξη της σωρού του Ντάλλα στην Μπολόνια εχθές το βράδυ, οι δρόμοι της πόλης από όπου περνούσε η νεκροφόρα ήταν ασφυκτικά γεμάτοι, από κατοίκους που ήθελαν να αποχαιρετήσουν τον διάσημο συμπολίτη τους.

Το φέρετρο έφτασε χθες στην οδό Ντ’ Ατζέλιο, όπου βρίσκεται το σπίτι του αγαπημένου τραγουδοποιού. Έξω από το σπίτι, το πεζοδρόμιο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από λουλούδια και σημειώματα αγάπης και αποχαιρετισμού από τους Μπολονέζους.

Σήμερα το πρωί, η σωρός του Λούτσιο Ντάλλα μεταφέρθηκε στο Παλάτσο Ντ' Ακούρσιο , όπου θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα από τις 9 και μισή το πρωί. Στο κεντρικό μέγαρο του δήμου έχει αναρτηθεί μια τεράστια φωτογραφία του στιχουργού και ερμηνευτή του Καρούζο, με από κάτω γραμμένα δυο απλά λόγια: «Ciao Lucio» («Γεια σου Λούτσιο»).

Στους διπλανούς δρόμους και στην πλατεία «Ματζιόρε» από τα μεγάφωνα ακούγονται οι νότες των επιτυχιών του εξηνταοκτάχρονου, εκλιπόντος καλλιτέχνη.

Μέχρι και αύριο, Κυριακή, αναμένεται να φτάσουν στην Μπολόνια και δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές του Ντάλα, από όλη την Ιταλία αλλά και το εξωτερικό.



Η κηδεία θα γίνει την Κυριακή – ημέρα που ο Ντάλα θα γιόρταζε τα γενέθλια του - στην εκκλησία του Σαν Πετρόνιο, στην κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία ενέπνευσε και το γνωστό τραγούδι «Πιάτσα Γκράντε».

Με απόφαση του δήμαρχου της πόλης, Βιρτζίνιο Μέρολα, η Κυριακή επελέγη ως επίσημη ημέρα πένθους.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: