31.3.12

Ήταν τηλεοπτικό γύρισμα για την Παρέλαση...



Ταρατατζούμ! Η τηλεόραση βρήκε πρόγραμμα. Που σπαρταράει, που προκαλεί. Θέαμα ψυχαγωγικό από τα λίγα, μοναδικό. Τις εκλογές! Cut. Σαν έτοιμοι από καιρό, εκπρόσωποι κομμάτων, πολλών πια κομμάτων, οργισμένοι, νευριασμένοι, σινιαρισμένοι, βγαίνουν δυναμικά να... καβγαδίσουν, να ορμήσουν, να μαλώσουν σε λαμπερά στούντιο. Το μάτι τους γυαλίζει, τόσο καιρό σε έδρανα και διαδρόμους της Βουλής. Cut. Γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους οι παρουσιαστές-δημοσιογράφοι. Επιτέλους. Θέαμα σπάνιο και κυρίως εμπορικό. Οι δείκτες τηλεθέασης θα ανέβουν.
Cut. Οπότε, οι καβγάδες Μιχελάκη, Δούρου, Ψαριανού, Βορίδη, κ.λ.π. την περασμένη εβδομάδα σε εκπομπές και παράθυρα ήταν μόνο η εισαγωγή στη νέα τηλεοπτική παράσταση του επόμενου μήνα που ανεβαίνει υπό τον τίτλο “πολιτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου”. Cut. Είπα παράσταση; Μία θα μείνει στην ιστορία της φετινής σεζόν. Και για αυτήν η τηλεόραση πρέπει να ευχαριστήσει το πολιτικό σύστημα και τον χορηγό της. Το υπουργείο Προστασίας των πολιτικών.
Cut. Για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου μιλάω. Με τα κάγκελα; Τους φράκτες; Κι αυτό είναι μια απάντηση σε όσους λοιδορούν χωρίς να καταλαβαίνουν. Δεν ήταν παιδιά παρέλαση. Ήταν τηλεοπτικό γύρισμα για την παρέλαση. Cut. Για αυτό οι πολιτικοί ήταν στημένοι σε προστατευμένο βάθρο, το κοινό σε ρόλο χειροκροτητή στο υπαίθριο στούντιο της πλατείας Συντάγματος και σε ρόλο floo manager ο επικεφαλής των διμοιριών ΜΑΤ.
Cut. Πάντως όταν οι πολιτικοί είναι μεταξύ τους, στις αίθουσες της Βουλής βγάζουν τον καλό τους εαυτό. Ακούω προχθές στο Κανάλι της Βουλής τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, μέσα σε σιρόπια και τις γλύκες να προσκαλεί όλαααα τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής να ανέβουν μαζί του σε μια πολεμική φρεγάτα για να παρακολουθήσουν την άσκηση του στρατού και ναυτικού. Cut. Οπότε ένας βουλευτής πετάγεται: Θα είναι με αληθινά πυρά; Ακόμη καλύτερα, γιατί εκλογές έχουμε!
Cut. Δεν αντέχω. Θα το πω. Τις τελευταίες μέρες η ενημερωτική τηλεόραση αφέθηκε ξέπνοη στην αγκαλιά της πολιτικής εξουσίας. Λέει ο μηχανισμός: Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν οι βόμβες μεταναστών. Τρέχουν οι τηλεοπτικές εκπομπές και τα δελτία ξέπνοα να το φωνάξουν, κραυγάσουν. Βρε, καλέ μου δημοσιογράφε. Σήμερα βρέθηκε η «βόμβα» στο κέντρο της Αθήνας; Πόσα χρόνια υπάρχει εκεί; Φταίνε μόνο οι μετανάστες; Μα, τι ρωτάς και εσύ τώρα... Cut. Πάμε παρακάτω. Δίνεται κατεύθυνση για επιστροφή στη φύση, τρέχουν πάλι τα κανάλια. Ακούσατε-ακούσατε. Οι νέοι φεύγουν στο χωριό. Ναι, να γίνουν τσομπάνηδες.
Cut. Τελείωσαν τα προβλήματα μας. Η φτώχεια αλα ΔΝΤ και τρόϊκα αντιμετωπίζεται. Θα μάθουμε να πήζουμε τυρί στις στάνες. Cut.

Για την αντιγραφή Ματίνα Παπαχριστούδη
(Από την Παρασκευή&13)


greektv-com.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: