24.3.12

Χωρίς εξέδρα "επισήμων" στο Ηράκλειο...


Χωρίς εξέδρα επισήμων θα πραγματοποιηθεί, φέτος, η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, εξαιτίας του φόβου η εξέδρα να αποτελέσει ... "στόχο"!

Στην ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ... Περιφέρεια Κρήτης, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (πλην της Αστυνομίας), ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευ.Κουκιαδάκης ανακοίνωσε την απόφαση να μη στηθεί εξέδρα "επισήμων".

Έτσι, αιρετοί και φορείς θα παρακολουθήσουν την παρέλαση από τη λ.Δικαιοσύνης, μαζί με τους πολίτες, σε προκαθορισμένο ωστόσο σημείο, στο οποίο θα παραταχθούν κανονικά οι στρατιώτες, τηρώντας τα προβλεπόμενα. Μεταξύ του χώρου αυτού και του κόσμου θα υπάρχει κενό, ενώ όσοι θεωρούνται "ύποπτοι" από την αστυνομία θα υποβάλλονται σε έλεγχο, προκειμένου να τους επιτρέπεται η διέλευση.

"Αποφασίσαμε να μη στήσουμε εξέδρα. Θα είμαστε δίπλα στον κόσμο και τα παιδιά θα παρελάσουν για όλη την κοινωνία του Ηρακλείου" - είπε ο κ. Κουκιαδάκης.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το Αρχαιολογικό Μουσείο και μέσω των Λ.Δικαιοσύνης και Καλοκαιρινού θα καταλήξει στην πλατεία του Αγίου Μηνά, όπου και θα ολοκληρωθεί.

Ο κ.Κουκιαδάκης τόνισε ότι δεν τίθεται καν θέμα ασφάλειας για τα παιδιά που θα είναι παραταγμένα στην αρχή της οδού Δ.Μποφόρ, στο Μουσείο, ενώ προβληματισμός επικρατεί σε σχέση με την κατάθεση στεφάνου το πρωί, με δεδομένο ότι η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. (σ.σ. εκπρόσωπός της δεν προσήλθε στη σημερινή σύσκεψη) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 στην πλατεία Ελευθερίας. Το πιθανότερο είναι ο χώρος να περιφρουρηθεί και με κιγκλιδώματα να σχηματιστεί ένας προστατευτικός κλοιός γύρω από το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη.
Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν στην Περιφέρεια.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: