15.3.12

Στη Βουλή η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης...


Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το...
Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πρόκειται για την τελευταία πράξη στην υπογραφή της νέας συμφωνίας μετά την υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων, δηλαδή του νέου μνημονίου, και την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI) και το τέλος της διαπραγμάτευσης.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου αντιμετωπίζεται το κατεπείγον, όπως τονίζει η αιτιολογική έκθεση, ζήτημα της έγκρισης του Σχεδίου της δανειακής σύμβασης ύψους 109,1 δισ. ευρώ, προκειμένου στη συνέχεια να υπογραφεί η Σύμβαση σήμερα και να εκταμιευτεί η πρώτη δόση τη Δευτέρα 19 Μαρτίου.

Επίσης, παρέχονται οι εξουσιοδοτήσεις προς τον υπουργό Οικονομικών, τον διοικητή της ΤτΕ και τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την υπογραφή της Σύμβασης.

«Το κείμενο της υπογραφείσας Σύμβασης διαβιβάζεται στη Βουλή για ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών», αναφέρει η αιτιολογική έκθεση...

ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: