7.3.12

«Ετοιμοθάνατος» ο Σαρκοζί σε εκστρατεία για το δικαίωμα στην ευθανασία


«Κύριε υποψήφιε, πρέπει να βρεθεί κανείς σε αυτή τη θέση για να αλλάξει τη δική του θέση για την ευθανασία;»... Είναι η φράση που συνοδεύει την απεικόνιση του Νικολά Σαρκοζί ως ασθενούς τελικού σταδίου, χλωμού στην ... όψη, με μηχανική υποστήριξη και σωληνάκι στη μύτη, στις αφίσες της γαλλικής οργάνωσης ADMD που αξιώνει τη νομιμοποίηση της ευθανασίας.

Ετοιμοθάνατοι στο κρεβάτι του νοσοκομείου εμφανίζονται και ο κεντρώος υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Μπαϊρού, καθώς και η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, οι οποίοι επίσης εναντιώνονται στην τροποποίηση του νόμου του 2005 που απαγορεύει ρητά την ευθανασία.

H οργάνωση ADMD (Ένωση για το δικαίωμα στο θάνατο με αξιοπρέπεια) ζητά «να έχουν οι ασθενείς τελικού σταδίου την ελευθερία να επιλέξουν εάν θα συνεχίσουν έως το τέλος, εάν θα έχουν πρόσβαση σε παρηγορητική θεραπεία ή εάν επιθυμούν βοήθεια για να καταλήξουν».

«Απών» από την εκστρατεία της ADMD είναι ο Σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της ιατρικής βοήθειας στο θάνατο εφόσον το επιθυμεί ασθενής τελικού σταδίου.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: