14.3.12

Παραιτήθηκε η επιτροπή εκλογών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο...


Για τρίτη φορά ματαιώθηκαν οι εκλογές...
Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον υπουργό Παιδείας, Γιώργο Μπαμπινιώτη, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Εκλογών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, μετά την τρίτη κατά σειρά ματαίωση των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν ο...
πρώην πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος ως πρόεδρος και οι πρώην αντιπρυτάνεις Σταύρος Πανάς, Αθανασία Τσατσάκου, Ολυμπία Γκίμπα - Τζιαμπίρη.

Στην επιστολή παραίτησης αναφέρεται ότι η Επιτροπή έφερε εις πέρας όλες τις φάσεις τής εκλογικής διαδικασίας, σε ό,τι αφορά οργανωτικά ζητήματα, «εν μέσω μέγιστων δυσκολιών, έντονων και εμφανών πρακτικών παρακώλυσης, συνεχών λοιδοριών-συκοφαντιών-απειλών, υπεξαγωγής των αρχείων της επιτροπής, καθώς και ασκήσεως βίας, που προκάλεσαν ακόμη και την αυτεπάγγελτη επέμβαση της εισαγγελικής αρχής».

Την ίδια ώρα, την αποδοκιμασία της για οποιαδήποτε πράξη παρεμπόδισης έκφρασης της ελεύθερης γνώμης στον ακαδημαϊκό χώρο εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Σύγκλητος αναφέρει ότι όλες οι πλευρές έχουν ευθύνη να συμβάλουν στη δημιουργία συνθηκών ώστε μια μεταρρύθμιση στο Πανεπιστήμιο να μην έχει ως ορόσημο διχασμό και συγκρούσεις. Θεωρεί ότι η οργανωτική επιτροπή έχει περατώσει το έργο της, ενώ σε δήλωσή του ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος ανέφερε ότι πρέπει τώρα να γίνει επανεκκίνηση του διαλόγου για τις αλλαγές που πραγματικά χρειάζεται η Ανώτατη Εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το Αριστοτέλειο, οι εκλογές αναβλήθηκαν και στα Πανεπιστήμια Πάτρας, Ιωαννίνων και Πάντειο Πανεπιστήμιο...

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: