24.3.12

Ξεκίνησε η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στην Αρτέμιδα Ζαχάρως...


Με τη συγκλονιστική κατάθεση του τραγικού πατέρα, Γιώργου Παρασκευόπουλου που έχασε όλη του την οικογένεια το 2007 ξεκίνησε η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές.
Ο άτυχος άνδρας στις 24 Αυγούστου του 2007 που έχασε τα 4 παιδιά του, τη σύζυγο, τη μητέρα και ...συγγενικά του πρόσωπα, στις φωτιές στην Αρτέμιδα Ζαχάρως κατέθεσε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας όπου ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο κ. Παρασκευόπουλος στην κατάθεσή του ξέσπασε κατά του.....
κρατικού μηχανισμού που δεν έλαβε κανέναν προληπτικό μέτρο για να αποσοβήσει την τραγωδία.

Τόνισε πως δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση και συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να βρεθούν σε ασφαλές μέρος. «Αν είχε γίνει ένα δέκατο από αυτά που σας λέω για τις αρμοδιότητες των υπευθύνων, θα είχα εδώ δίπλα μου σήμερα την οικογένεια μου».

Ο συνήγορος υπεράσπισης πολιτικής αγωγής των θυμάτων Αντώνης Φούσας, δικηγόρος Αθηνών και πρώην Υπουργός, σε δηλώσεις του σε ένα διάλειμμα της διαδικασίας τόνισε τα εξής:

«Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες και συνταρακτικότερες περιπτώσεις που έχω χειριστεί και αντιμετωπίσει στα πολλά χρόνια της δικηγορίας μου.

Έχουμε 36 τραγικά θύματα οι δε ευθύνες των αρμοδίων όπως προέκυψε ήδη είναι τεράστιες και βεβαίως θα αντιμετωπιστούν αναλόγως από το δικαστήριο..."

Δείτε το video από το OPT..

Στη δίκη όπου αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες κατηγορούνται 6 άτομα και πρόκειται να εξεταστούν 170 μάρτυρες....
eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: