16.3.12

«Θα ηττηθούν οι δημοσκόποι»...


«Με εξαίρεση την παράταση που δόθηκε για τους ομολογιούχους ξένου δικαίου το υπόλοιπο τμήμα του PSI έχει ολοκληρωθεί» δήλωσε ο Παντελής Οικονόμου μιλώντας στο Real fm και το Νίκο Χατζηνικολάου.

Για το θέμα τον μικρο-ομολογιούχων ο ... Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι «το θέμα ετέθη στο Eurogroup, η αντίδρασή τους ήταν απολύτως αρνητική κάτι που γνώριζε η ελληνική κυβέρνηση αλλά δεν έχει τελειώσει η διαδικασία και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» και πρόσθεσε ότι «στην φάση αυτή δημόσιες δηλώσεις, όχι για τις προθέσεις, αλλά για το τι μπορεί να γίνει δεν θα ωφελήσει σε κάτι την προσπάθεια».

Ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών θα είναι οι δημοσκόποι» είπε και τόνισε ότι «θα υπάρξει φθορά στο ΠΑΣΟΚ αλλά το εκλογικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ούτε στο 8% ούτε στο 13%».

Σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι να έχει τα ποσοστά εκείνα ώστε να έχει ρόλο στο σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης. Πρέπει να έχουμε πολλαπλές δυνατότητες κυβέρνησης και δεν μπορώ να παγιδευτώ σε ένα σενάριο», είπε ο κ. Οικονόμου, απαντώντας στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ. «Πρακτικά» πρόσθεσε «αυτό σημαίνει ότι δεν θέλουμε να γίνονται συνεχώς εκλογές και όσοι συμμετέχουν να το κάνει με καλή διάθεση».

Δεν θα κυβερνηθεί η χώρα με κριτήριο ναι η όχι στο μνημόνιο, αυτό το δίλημμα ανήκει στο παρελθόν, το μνημόνιο δεσμεύει τη χώρα» είπε ο κ. Οικονόμου και επισήμανε ότι: «κανείς δεν λέει ότι δεν θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Κάποιοι δυστυχώς πρέπει να γίνουν κακοί σε αυτή τη χώρα και το ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει ο κ. Βενιζέλος και σε ένα μικρό βαθμό και εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι: «Είναι πολύ καλύτερα όλα αυτά τα κακά που υφιστάμεθα παρά να είχαμε οδηγηθεί σε στάση πληρωμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: