4.3.12

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς στην Πολωνία...


Το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα των τελευταίων 20 ετών...
Τουλάχιστον 14 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, αργά χθες το βράδυ στη νότια Πολωνία.

Οι δύο συρμοί, με... περίπου 350 επιβάτες, κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση στις ίδια σιδηροτροχιάς όταν συγκρούστηκαν με μεγάλη ταχύτητα κοντά στην πόλη Σεσότσινι. Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Αυτή είναι η πιο τραγική σιδηροδρομική καταστροφή στην ιστορία μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος έφθασε νωρίς σήμερα στον τόπο του δυστυχήματος μαζί με πολλά άλλα στελέχη της κυβέρνησή του.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να δώσουμε με πλήρη βεβαιότητα τον τελικό αριθμό των θυμάτων. Θα πρέπει να αναμένουμε τουλάχιστον 14 και φοβόμαστε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί στους 15», είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός. Ο Τουσκ είπε ότι τα σωστικά συνεργεία βρήκαν άλλον έναν άνθρωπο, πιθανώς νεκρό.

Ο Τουσκ πρόσθεσε ότι πολύ νωρίς να γίνουν υποθέσεις για τα αίτια της σύγκρουσης, αλλά επισήμανε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρξε ανθρώπινο λάθος.

Η τύχη των δύο μηχανοδηγών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τις σορούς των θυμάτων.

Περίπου 450 πυροσβέστες και 100 αστυνομικοί βρίσκονταν επί τόπου, ωστόσο πολλοί χρειάστηκε να μεταφέρουν με τα χέρια τον εξοπλισμό τους, καθώς οι συρμοί συγκρούστηκαν σε μια έκταση από την οποία περνούν μόνο ράγες τρένων.

Οι ομάδες διάσωσης πάσχιζαν να βγάλουν παγιδευμένους επιβάτες από τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν με την βοήθεια ενός εκπαιδευμένου σκυλιού. Τουλάχιστον οι 30 από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Τα δύο τρένα είχαν έξι και τέσσερα βαγόνια αντίστοιχα. Το ένα μετέβαινε από το Πρέμισλ στη Βαρσοβία. Το δεύτερο από την Βαρσοβία στην Κρακοβία. Δεν είναι σαφές γιατί το δεύτερο εκινείτο στη λάθος σιδηροτροχιά.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: