10.3.12

Νοθεία με...γαλόνια στη Μαγνησία...


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ
Νοθευμένα καύσιμα με θείο διαπίστωσε έλεγχος του ΣΔΟΕ σε τρεις από τέσσερις στρατιωτικές μονάδες στη Μαγνησία, στις οποίες οι «Ράμπο» προχώρησαν σε δειγματοληψίες το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο έλεγχος, μετά από εντολή που ...
δόθηκε στο ΣΔΟΕ από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημ. Αβραμόπουλο μέσω του Ειδικού Γραμματέα Ι. Διώτη, πραγματοποιήθηκε στις δεξαμενές των στρατοπέδων, αλλά και σε πρατήρια, χωρίς ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν εντοπιστεί όσα βρίσκονται πίσω από τη νοθεία.

Η διενέργεια ελέγχων και δειγματοληψιών από το ΣΔΟΕ στα καύσιμα που προμηθεύονται οι στρατιωτικές μονάδες κατέδειξε σε πολλές περιπτώσεις νοθεία, σύμφωνα με τις αναλύσεις των δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Στη Μαγνησία διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς νοθευμένα καύσιμα έδειξαν οι αναλύσεις ότι υπήρχαν στις δεξαμενές των τριών από τις τέσσερις στρατιωτικές μονάδες, οι οποίες τέθηκαν στο «στόχαστρο» του ΣΔΟΕ.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης παρήγγειλε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να διαλευκανθούν όλα τα σκοτεινά σημεία της, αλλά και να εντοπιστούν οι ένοχοι, που δεν αποκλείεται εκτός από ιδιώτες να είναι και στρατιωτικοί!

Τη διελεύκανση της υπόθεσης με νοθευμένα καύσιμα σε στρατιωτικές μονάδες ζήτησε από το ΣΔΟΕ ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με επιστολή που απέστειλε προς τον Ειδικό Γραμματέα Ιωάννη Διώτη, ο κ. Αβραμόπουλος παρήγγειλε να γίνουν έλεγχοι, δειγματοληψίες και όλες οι ενδεικνυόμενες ενέργειες, ώστε να προστατευθούν τα υλικά και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητώντας ο έλεγχος να προχωρήσει και στους προμηθευτές, ώστε να εντοπιστούν όσοι κρύβονται πίσω από το κύκλωμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις ο Δημ. Αβραμόπουλος πληροφορήθηκε για την υπόθεση που αφορούσε σε τρεις καίριες επιχειρησιακές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται στη Μαγνησία, έδειξε ενδιαφέρον.

Μετά την επιστολή του κ. Αβραμόπουλου στον κ. Διώτη, άνδρες του ΣΔΟΕ προχώρησαν σε ελέγχους και δειγματοληψίες στο νομό Μαγνησίας και ειδικά σε στρατιωτικές μονάδες.

Τα αποτελέσματα - σοκ από τις πρώτες δειγματοληψίες στα στρατόπεδα, οδήγησαν το ΣΔΟΕ να εκπονήσει έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο εξής, οι «Ράμπο» της υπηρεσίας θα πραγματοποιούν εφόδους στα στρατόπεδα και θα κάνουν ελέγχους, τουλάχιστον μία φορά το μήνα, όπως προβλέπεται, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των καυσίμων.

Μετά από υπόδειξη των Διοικητών των στρατιωτικών μονάδων, οι χώροι στους οποίους θα πρέπει να πραγματοποιούνται έλεγχοι και δειγματοληψίες είναι: Αποθήκες καυσίμων, χώροι σίτισης όπου λειτουργούν εστίες μαγειρείων και φούρνοι, χώροι θέρμανσης, καύσιμα αεροσκαφών, κάθε είδους στρατιωτικών οχημάτων και αρμάτων, πλοίων, βυτιοφόρα στρατού, χώροι θέρμανσης στρατιωτικών οικισμών και οποιοσδήποτε χώρος ο οποίος θα υποδειχθεί από τον Διοικητή της στρατιωτικής μονάδας.

Για τη διενέργεια των ελέγχων θα συγκροτείται τουλάχιστον ένα συνεργείο από έμπειρους υπαλλήλους στον έλεγχο των πετρελαιοειδών προϊόντων, με υπεύθυνο τον προϊστάμενο του τμήματος Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης.

Απαραίτητη κρίνεται και η συμμετοχή ενός υπαλλήλου του παραρτήματος του Γενικού Χημείου του Κράτους στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Οι δειγματοληψίες καυσίμων και οι έλεγχοι αυτοί θα πραγματοποιούνται στις στρατιωτικές μονάδες σε τακτά χρονικά διαστήματα και τουλάχιστον σε μηνιαία βάση.

Σήμερα, στις 12.30 μ.μ. στην αίθουσα Συντακτών, ο Γ. Σούρλας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα το «Εθνικό και οικονομικό έγκλημα της νοθείας στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: