9.3.12

Γ.Παπανδρέου: Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες...


"Με σοβαρότητα και συνέπεια, αγωνιστήκαμε για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου..."...
Στα θετικά αποτελέσματα που φέρνει η ολοκλήρωση της συμφωνίας ανταλλαγής ομολόγων αναφέρεται στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου: Ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για... ολόκληρο τον κόσμο, ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία. Η συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα, το λεγόμενο PSI, ολοκληρώνεται με θετικά αποτελέσματα για την αντιμετώπιση του χρέους, αλλά και για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.

Μετά από μια προσπάθεια που κράτησε δυο χρόνια, η αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της Ελλάδας, αίρεται. Οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες, όπως ήθελαν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνησή του αλλά και για τις θυσίες πυο έκανε ο ελληνικός λαός: «Με σοβαρότητα και συνέπεια, αγωνιστήκαμε για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της 26ης και 27ης Οκτωβρίου, που και αυτές ήρθαν μετά από σκληρές προσπάθειες σε ένα αντίξοο διεθνές περιβάλλον. Τώρα, οφείλουμε να υπερασπιστούμε αυτήν την μεγάλη κατάκτηση, επιδεικνύοντας την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτείται, προκειμένου να κάνουμε και τα αναγκαία βήματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Οι Έλληνες, με την ωριμότητα που επέδειξαν και τις θυσίες που έκαναν, πήραν στους ώμους τους αυτό το εγχείρημα που τους απαλλάσσει από ένα μεγάλο μέρος του βάρους από το χρέος. Είναι η πρώτη φορά που το χρέος μειώνεται και μάλιστα, δραστικά.

Παράλληλα, διαμορφώνεται ένα νέο περιβάλλον, που μας δίνει το χρόνο για να συνεχίσουμε τις βαθύτερες αλλαγές που απαιτούνται. Μπορούμε τώρα πια να οικοδομήσουμε βάσιμες και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Να δημιουργήσουμε τις βάσεις για ανάπτυξη, στηριζόμενοι στα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Όσον αφορά στα αποτελέσματα που έχει η επιτυχία στη συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων, ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει: «Ενισχύεται η αξιοπιστία της χώρας και συνεπώς, η διαπραγματευτική της δυνατότητα, ενώ γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση μιας νέας, πιο ελκυστικής εικόνας της χώρας διεθνώς, που μπορεί να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις για μια βιώσιμη και περιφερική ανάπτυξη.

Τώρα είναι στο χέρι μας και να υπερασπιστούμε ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα και να αλλάξουμε τη χώρα για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον σε στέρεες βάσεις. Η συνέχιση των αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον.

Αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στη μέση. Και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε και αυτόν τον στόχο. Ήδη, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μας δίνουν και ελπίδα και αισιοδοξία, καθώς ανοίγουν νέες προοπτικές».
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: