20.3.12

Στα αζήτητα ο νόμος για τις υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο...


Έξι μήνες μετά την ψήφιση του νόμου 4022/11 που προβλέπει την άμεση δικαστική διερεύνηση εντός 4 μηνών των υποθέσεων διαφθοράς στον δημόσιο τομέα (πλην εξαιρέσεων), στα συρτάρια των δικαστηρίων στοιβάζονται οι ... υποθέσεις και ο νόμος αυτός που έγινε δεκτός με διθυράμβους δεν έχει εφαρμοστεί ούτε μια φορά!

Επικαλούμενη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού ή υπερπληθώρα υποθέσεων οι δικαστικές αρχές κρατούν ανεφάρμοστο έναν νόμο που ουσιαστικά θα απονευρώσει τη διαφορά στο δημόσιο αφού η γρήγορη τιμωρία ενός επίορκου υπαλλήλου σημαίνει άμεση απομάκρυνσή του...


...και όχι παραμονή στην υπηρεσία του και απόδοση ευθυνών μετά τη συνταξιοδότησή του, όπως έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές.

Η αδράνεια αυτή έχει προκαλέσει την οργή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο οποίος κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας «εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις ο παραπάνω νόμος δεν εφαρμόζεται από τις δικαστικές αρχές, καθώς επίσης και για το γεγονός της καθυστέρησης να του αποσταλούν τα στοιχεία για την πορεία υποθέσεων οικονομικού εγκλήματος, τα οποία έχει ήδη ζητήσει προκειμένου να απαντήσει σε σχετική ερώτηση βουλευτών».





Σχόλιο : Περισσότερα εδώ. Όταν διαβάζω τέτοιες ειδήσεις, αναπτύσσω μια τάση φυγής από τη χώρα. Παλιά δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο και τώρα που υπάρχει, δεν το εφαρμόζει κανείς. Η απόλυτη απελπισία.
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: