5.3.12

Βάζουν λουκέτα και φορούν τα ...ράσα !...


Βάζουν λουκέτο στο κατάστημά τους, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και φορούν ράσο, αφήνοντας πίσω λογαριασμούς και σκοτούρες.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Πατρινού, ο οποίος διατηρούσε μαγαζί με ...
ηλεκτρονικά είδη στο κέντρο της πόλης. Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της πόλης, το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος αφού οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά, όπως εξάλλου και στις περισσότερες επιχειρήσεις. Τα χρέη τον έπνιγαν μέχρι που μία ημέρα έβαλε λουκέτο και εξαφανίστηκε. Έκπληκτοι έμειναν άλλοι επιχειρηματίες της περιοχής, όταν έμαθαν, ότι αποφάσισε να γίνει μοναχός! Κλείστηκε σε μοναστήρι της Πελοποννήσου, ενώ παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής και αγιογραφίας.
Το δρόμο του Θεού πήρε ακόμη ένας επιχειρηματίας από την Πάτρα, ο οποίος είχε κατάστημα με παπούτσια. Οπως είχε γράψει προ μηνός ο "Κόσμος", έκλεισε το μαγαζί του και ανέβηκε στην Αθήνα προκειμένου να γίνει παπάς. Χειροτονήθηκε διάκονος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τέλεσε τη λειτουργία ανήμερα των πρόσφατων Θεοφανείων. Η απόφασή του αυτή, πάντως, καθόλου δεν άρεσε στους πιστωτές του. «Η απόφαση αυτή των επιχειρηματιών μας προξένησε έκπληξη. Αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει το δρόμο του μοναχισμού, δεν περιμένει να το κάνει στα 45 του χρόνια. Οι πιστωτές τους πιστεύουν, ότι το έκαναν για να ξεφύγουν από τα χρέη τους. Όπως στην εποχή του Βυζαντίου, που πολλοί στρέφονταν στη θρησκεία, για να μην πάνε στο στρατό και πολεμήσουν», δηλώνει στο newsbomb.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Ρώρος.
Τα εξώδικα και οι λογαριασμοί έχουν σχηματίσει «βουνό» στα καταστήματά τους, ενώ οι πιστωτές τούς αναζητούν για να τους πιάσουν από το. μούσι που έχουν αφήσει, αφού πρώτα τους φόρεσαν «φέσι» χιλιάδων ευρώ...

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: