28.3.12

Σκουπιδότοπος κατάντησαν οι Θερμοπύλες!...


Με αφορμή σχόλιο ενός ζευγαριού τουριστών, που εδώ και κάμποσα χρόνια κάνουν τη στάση τους στη περιοχή των Θερμοπυλών κάνοντας τα Ιαματικά μπάνια τους, πήγαμε στον ευρύτερο χώρο των πηγών και διαπιστώσαμε όλα όσα μας είπαν.

Θαυμαστές της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας αλλά και ...
του φυσικού πλούτου μας, το ζευγάρι αυτό όπως άλλωστε και τόσοι άλλοι από Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Ιταλία και Βαλκάνια, επισκέφτονται με τα τροχόσπιτά τους την περιοχή των Θερμοπυλών και κάνουν και τα μπάνια τους. Μια περιοχή όμως που όπως διαπιστώθηκε, δίνει έντονα την αίσθηση της εγκατάλειψης και της βρώμας.
Σκουπίδια παντού. Μαθητές σχολείων παίζουν ανάμεσα σε τόνους σκουπίδια. Συναντήσαμε ένα Δημοτικό Σχολείο που έκανε την εκδρομή του και δείτε που παίζουν τα παιδιά…Οι δάσκαλοι μας είπαν ότι πριν κάμποσο καιρό είχαν εθελοντικά μαζέψει και καθαρίσει την περιοχή.

Σύμφωνα με το lamiareport, όταν ερωτήθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων κο Κοτρωνιάς για το ποιος ευθύνεται για την ντροπιαστική εικόνα σε ένα τόσο ιστορικό και δημοφιλές μέρος της περιοχής μας, ο ίδιος εξήγησε ότι όπως και οι πηγές, έτσι και ο ευρύτερος χώρος είναι ιδιοκτησία των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων… δηλαδή κρατικά!

Το χειρότερο από όλα, συνέχισε ο κος Δήμαρχος, είναι ότι ενώ πολλάκις έχουν ζητήσει να πάνε να καθαρίσουν το μέρος, ο μοναδικός υπάλληλος των ΕΤΑ της περιοχής μας τους το έχει απαγορεύσει, μάλιστα πριν κάποιους μήνες, που προσπάθησαν να καθαρίσουν το πάρκο στα Λουτρά Υπάτης, τους έφερε και Αστυνομία!!!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η περιοχή είναι σε τραγικά άσχημη κατάσταση, που μόνο σεβασμό στην Ιστορία και στις Ιαματικές του ιδιότητες δεν εμπνέουν…

Οι φωτογραφίες τα λένε όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: