19.3.12

Έπεσε θύμα του... "κουρέματος"...


Ο κ. Καραμανλής θεωρεί ότι η στήριξη στον κ. Αντ. Σαμαρά είναι επιβεβλημένη και δεν θέλει παρατράγουδα από τους «καραμανλικούς». Κατά συνέπεια δεν εκπλήσσομαι που «την έπεσε» στον... Γ.Βλάχο επειδή ο βουλευτής υπολοίπου Αττικής δεν ψήφισε το μνημόνιο και διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ. Η ιστορία είχε ως εξής: προ ημερών συγκεντρώθηκαν σε ταβέρνα vintage οννεδίτες της δεκαετίας του ’70 – μεταξύ των οποίων και ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης και συζητούσαν επί ώρες. Εκεί ήταν και ο κ. Βλάχος. «Δεν είναι ώρα για τέτοια» του είπε ο κ. Καραμανλή αναφερόμενος στην αποκοτιά με το μνημόνιο. «Μια ζωη μέσα στη διαφωνία και στη ρήξη είσαι».

Σημειώνω ότι οι κκ. Καραμανλής και Βλάχος είναι φίλοι 35 χρόνια και μεταξύ τους λέγονται και «χειρότερα» με δεδομένους τους λεπτούς τρόπους και την... ακαδημαϊκή γλώσσα του πρώην πρωθυπουργού.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω ότι ο κ. Καραμανλής συναντά συνεχώς στελέχη από νωρίς το πρωί ως το μεσημέρι στο γραφείο του ενώ διοργανώνονται εσχάτως και λογής γεύματα και δείπνα. Ελέχθη ότι σε ένα από αυτά ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι είναι και αυτός ομολογιούχος του Ελληνικού Δημοσίου που υπέστη «κούρεμα». Σύμφωνα με τη σχετική διήγηση ο κ. Καραμανλής διέθετε ομόλογα αξίας 300.000 ευρώ, τα οποία τώρα αξίζουν 141.000 και έχουν μικρότερο επιτόκιο και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής. Η πληροφορία αυτή, βεβαίως, καθιστά τον κ. Καραμανλή κάπως περισσότερο συμπαθή στους αντιπάλους του, αφού δείχνει ότι έπεσε και ο ίδιος θύμα των λόγων του και επένδυσε στον εαυτό του ως διαχειριστή της ελληνικής οικονομίας...

ΠΗΓΗ:ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: