14.3.12

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις από τους διαγραμμένους της ΝΔ...


Σε διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση ξεχωριστής κοινοβουλευτικής ομάδας, με βάση τις πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής, που απαιτεί τη συμφωνία δέκα βουλευτών, βρίσκονται οι διαγραμμένοι της ΝΔ.
Ομάδα των διαγραμμένων βουλευτών είχε... το πρωί σύσκεψη στο γραφείο που τους έχει παραχωρηθεί στη Βουλή, ωστόσο δεν υπήρξε κατάληξη και, σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη θα επαναληφθεί το βράδυ. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οκτώ εν ενεργεία βουλευτές και συγκεκριμένα οι: Κώστας Μαρκόπουλος (Εύβοιας), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανίας), Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκανήσων,) Μαρία Κόλια -Τσαρουχά (Σέρρες), Έλενα Κουντουρά (Α΄Αθήνας), Σπύρος Γαληνός (Λέσβου), Παναγιώτης Μελάς (Α΄ Πειραιά), Μιχάλης Γιαννάκης (Βοιωτίας), οι οποίοι ήταν σε «ανοικτή γραμμή» με τον επικεφαλής της κίνησης «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνο Καμμένο.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην ιδρυτική εκδήλωση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καμμένος είχε από το πρωί προσωπικές, αλλά και τηλεφωνικές διαβουλεύσεις και με άλλα πολιτικά στελέχη που προτίθενται να προσχωρήσουν στο κόμμα του.

Το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα και ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης, ο οποίος επίσης φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον κ. Καμένο, ενώ ένας ακόμα βουλευτής, ο Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) φέρεται πρόθυμος να προσχωρήσει.

Σύμφωνα πάντως με τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη εκτιμάται ότι μέχρι το βράδυ θα υπάρξει ο απαιτούμενος αριθμός των 10 εν ενεργεία βουλευτών, προκειμένου να συγκροτηθεί κοινοβουλευτική ομάδα και να έχουν έτσι τα προνόμια που προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Ωστόσο, ο διαγραφείς βουλευτής Γιώργος Βλάχος ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προσχωρήσει στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και σε δήλωσή του ανέφερε ότι «το "όχι" στο μνημόνιο δεν μπορεί να γίνει ιδεολογία». «Δεν είναι αυτοσκοπός να εκλεγώ. Αν δεν με θέλει η ΝΔ, θα πάω σπίτι μου. Αυτή τη στιγμή όμως δεν πάω πουθενά», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: