31.3.12

ΕΚΤ προς Ισπανία: Μην περιμένετε μέχρι τον Ιούνιο για τα νέα μέτρα...


Πιέσεις στην ισπανική κυβέρνηση να μην περιμένει ως τον Ιούνιο για την έγκριση των νέων μέτρων λιτότητας που προβλέπονται στον προϋπολογισμό της, ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Γκέργκ Άσμουσεν, «είναι... προτιμότερο τα νέα μέτρα να μπορέσουν να υιοθετηθούν το συντομότερο δυνατόν, ειδικότερα με νομοσχέδια με την διαδικασία του κατεπείγοντος».

Η ισπανική κυβέρνηση παρουσίασε χθες εν μέσω βίαιων επεισοδίων το σχέδιο προϋπολογισμού, που περιλαμβάνει νέα μέτρα λιτότητας και περικοπές με σκοπό τη συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Μέσω της αύξησης της φορολογίας, μείωσης των μισθών και περικοπών στο δημόσιο, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2012, η Ισπανία προσπαθεί να εξοικονομήσει τουλάχιστον 35 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό ωστόσο ανταποκρίνεται μόλις στο μισό του δημοσιονομικού στόχου εξυγίανσης.

Οι περικοπές αποτελούν μέρος ενός εκτεταμένου προγράμματος μεταρρυθμίσεων, το οποίο θέτει σε δοκιμασία την κοινωνική ειρήνη στην Ισπανία.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες δεκάδες χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους αρκετών πόλεων για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους...

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: