24.3.12

Χωρίς τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων οι παρελάσεις...


Χωρίς τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων οι παρελάσεις...
Η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Παναγιώτα Ψαράκη, κάλεσε τους μουσικούς να μην πάρουν μέρος στις παρελάσεις, για να προστατευθεί η «εύρυθμη λειτουργία» του...
προγράμματος των εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής.

Από τη μεριά τους, οι μουσικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αποφύγει πιθανές «συμβολικές διαμαρτυρίες» από τα μέλη της Φιλαρμονικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν: «Η απόφαση αποκλεισμού της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων από τις εορταστικές εκδηλώσεις, δεν προκαλεί έκπληξη στους μουσικούς, δεδομένου ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, η δημοτική αρχή έδωσε καθαρό το στίγμα της, για το ποια θα είναι η συμπεριφορά της απέναντι στους εργαζομένους της Φιλαρμονικής.

Στη συμβολική διαμαρτυρία των μουσικών με τις μαύρες κορδέλες ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας, ο κύριος Καμίνης απάντησε με ΕΔΕ, με το ερώτημα της απόλυσης.

Την τελευταία εβδομάδα, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ προσπάθησε απροκάλυπτα να παρέμβει στις συνδικαλιστικές διαδικασίες των μουσικών, απειλώντας ευθέως ότι σε περίπτωση που οι μουσικοί κινητοποιηθούν, θα τους απαγορευθεί το δικαίωμα στην εργασία.

Η δημοτική αρχή, από την ανάληψη των καθηκόντων της έως και σήμερα, έχει στηρίξει απαρέγκλιτα την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

Αιρετοί εκπρόσωποι - κομματικά στελέχη, που δε διστάζουν να εφαρμόσουν κατά γράμμα βάρβαρες πολιτικές, που εξαθλιώνουν το λαό, διστάζουν και απαγορεύουν την εργασία στους μουσικούς, μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πιθανής συμβολικής διαμαρτυρίας.

Η δημοτική αρχή εγκαινιάζει το νέο οργανισμό (ΟΠΑΝΔΑ) στερώντας το δικαίωμα συμμετοχής της Φιλαρμονικής στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο, απαξιώνοντας έτσι την ιστορία των 123 ετών λειτουργίας της και προσφοράς της στον πολιτισμό»...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: