20.3.12

Παπακωνσταντίνου: Αποτύπωσα τα πραγματικά στοιχεία...


H Νέα Δημοκρατία «εσκεμμένα και συστηματικά» απέκρυπτε στοιχεία από την Eurostat ...
«Δεν έκανα τίποτε άλλο από το να αποτυπώσω τα πραγματικά στοιχεία. Το έλλειμμα του 2009 είναι αυτό που ξέρετε και δεν αμφισβητείται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσερχόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως... η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «εσκεμμένα και συστηματικά» απέκρυπτε στοιχεία από την Eurostat και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει ίχνος απόδειξης από κανέναν μάρτυρα, ότι η κυβέρνηση έκανε οτιδήποτε άλλο από το να αποτυπώσει πιστά τη δημοσιονομική κατάσταση».

Ερωτηθείς εξάλλου για τις καταγγελίες τού πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλη Κοντοπυράκη, ότι τον εξανάγκασε, «όντας μιας ώρας υπουργός», να αλλάξει τα δημοσιονομικά στοιχεία, διογκώνοντας το έλλειμμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε ότι τα στατιστικά δεδομένα τής Ελλάδας αμφισβητούνταν ήδη από τη Eurostat, ενώ ο ίδιος είχε ελέγξει τον κ. Κοντοπυράκη επειδή ανακοίνωνε στη Eurostat έλλειμμα 6% την ώρα που η Τράπεζα της Ελλάδος το υπολόγιζε σε 8%.

«Ο κ. Κοντοπυράκης θα πρέπει να μάθει να μετρά το ΑΕΠ, το έλλειμμα, τις ώρες της ημέρας...», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.
πηγη naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: