6.3.12

Αρνείται η ΝΔ συμμετοχή στελέχους της στην κυβέρνηση, εμπλοκή στην αντικατάσταση Παπουτσή...


Άλυτο παραμένει το ζήτημα της κάλυψης της θέσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σχεδόν δέκα ημέρες μετά την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για επιστροφή στην Κατεχάκη του Μιχ.Χρυσοχοΐδη και πως στη θέση του στο υπουργείο Ανάπτυξης θα τοποθετηθεί ο Κ.Χατζηδάκης. Ωστόσο, το... θέμα φαίνεται πως έχει κολλήσει.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος είχε επικοινωνία με τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το θέμα, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να αρνείται την τοποθέτηση βουλευτή του στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Το Βήμα αναφέρει μάλιστα ότι μόλις κυκλοφόρησε η είδηση για την τοποθέτηση του Κ.Χατζηδάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης συνεργάτες του Αντ.Σαμαρά διεμήνυαν ότι «η συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση εξαντλείται στους υπουργούς που έβαλε, από εκεί και πέρα τέλος και πάμε για εκλογές».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει εναλλακτικά σενάρια και σήμερα, Τρίτη, θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια για να λυθεί το ζήτημα.

Όπως γράφουν τα Νέα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία τότε για την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα επιλεγεί μη πολιτικό πρόσωπο -με πιθανότερο αυτό του γενικού γραμματέα του υπουργείου και πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου....

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: