31.3.12

Κατάσχονται οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ οφειλετών του δημοσίου...


Οι τελικές πληρωμές ΕΣΠΑ (ποσό που καταβάλλεται μετά την ολοκλήρωση του έργου) κατάσχονται, παρακρατούνται ή αποδίδονται στο δημόσιο εάν ο ιδιώτης οφείλει στην εφορία ασφαλιστικά ταμεία κλπ.
Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ορίζει ότι ...
δεν κατάσχονται προκαταβολές και ενδιάμεσες πληρωμές, αλλά μόνο οι τελικές πληρωμές οι οποίες χρειάζονται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για να καταβληθούν.

Η ρύθμιση δεν εφαρμόζεται μόνο για τις επιδοτήσεις που θα δοθούν από δω και πέρα αλλά και αναδρομικά σε όσους εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ (Ν 3617/2007), δηλαδή κατασκευαστές, μικρομεσαίους κλπ.

Σε άλλη διάταξη αυξάνεται το ποσοστό επιδότησης του αναπτυξιακού νόμου από 40% σήμερα σε 60%για τις δαπάνες κατασκευής, επέκτασης και εκσυγχρονισμού κτιριακών εγκαταστάσεων.

Αυξάνεται και από 15 εκατ. σε 20 εκατ. ευρώ το ανώτατο πλαφόν ενισχύσεων ανά τετραετία σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Επίσης με άλλη διάταξη στην τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στα Επιμελητήρια να πληρώνουν με δόσεις και όχι εφάπαξ όπως γινόταν μέχρι σήμερα το 3% των ετήσιων εσόδων τους από συνδρομές προς τους εμπόρους (ΕΣΕΕ), τους επαγγελματοβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕ) τους βιομήχανους (ΣΕΒ) και τους συνδέσμους εξαγωγέων.

Η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί τα Επιμελητήρια σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και μειωμένων καταβολών από τα μέλη τους. Σημειώνεται ότι η καταβολή του 3% των εσόδων και η προσκόμιση τραπεζικής απόδειξης αποτελεί προϋπόθεση ώστε να εγκριθεί ο προϋπολογισμός των Επιμελητηρίων...

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: