3.3.12

ΟΙ προτάσεις της Χ.Κ.Τεγόπουλος προς τους εργαζόμενους στην συνάντηση της Παρασκευής...


Την Παρασκευη το απογευμα εγινε συναντηση μεταξυ εκπροσωπων της διοικησης της Χ.Κ Τεγοπουλος και των νομικων της συμβουλων και των εκπροσωπων των εργαζομενων και των νομικων τους συμβουλων. Την συνάντηση ειχε προτεινει το... πρωι της ιδιας μερας η εκδοτρια της εφημεριδας κ.Μανια Τεγοπουλου με επιστολη, που εστειλε στον εκπροσωπο των συντακτων και η οποια διαβασθηκε στην συνελευση το μεσημερι της Παρασκευης (σ.σ η επιστολη δημοσιευεται παρακατω).
Σύμφωνα με τα οσα ειπαν κατα την διάρκεια της συνάντησης το μελος του Δ.Σ της Χ.Κ Τεγοπουλος και υπεύθυνος για το σχεδιο εξυγιανσης της κ. Α. Παπαδοπουλος και ο οικονομικός διευθυντής κ. Μ. Κοντοδήμος προέκυψαν τα εξης:
1. Η Χ.Κ δεν θελει τους εργαζομενους αντιθετους στην αιτηση υπαγωγης στο αρθρο 99 που θα εκδικασθει την Τετάρτη. Θεωρει απαραιτητη την συναινεση τους για να ανοιξει η διαδικασια.
2 Η διοικηση, ειπε ο κ. Παπαδοπουλος, επιβεβαιωνει οτι δεν θα μειωσει δεδουλευμένα και αποζημιωσεις και οι οποιες μειωσεις οφειλων δεν θα αφορουν στους εργαζομενους. Αυτο αποτελει δεσμευση της εκδοτριας και αν χρειασθει θα δοθει και γραπτως, ειπε ενω τονισε πως η διοικηση ενημερωνει ηδη τους πιστωτες της οτι οι οφειλες στους εργαζομενους δεν θα μειωθουν.
3. ΟΙ μονες πηγες χρηματων της Χ.Κ.Τ τουτη την στιγμη, ειπε ο κ. Παπαδοπουλος, ειναι οι παλιες εισπραξιμες απαιτησεις. ΑΥτες συμφωνα με τον ιδιο, ειναι δυο:
-Πρωτον: το ποσο του 1,7 εκ ευρω, το οποιο ειπε οτι μπορει να εισπραχθει μεσα σε δυο μηνες κι αφου αρθουν οι κατασχεσεις. Απο τα χρηματα αυτα το 70% θα καταβληθει στους εργαζομενους. Η καταβολη θα γινεται σταδιακα και αναλογα με τις καθημερινες εισπραξεις. ΤΟ ποσο που θα καταβληθει θα αφορα σε αποσβεση δεδουλευμενων. (σ,σ ειναι η προταση που μας εκανε η διοικηση μεσω των δικηγορων της προ δεκαημερου).
-Δευτερον: τα εσοδα απο την κυκλοφορια που εχει δεσμευμενα η Τραπεζα Πειραιως και βρισκονται στο πρακτορειο "Αργος". Ειπε οτι απο αυτα τα χρηματα ποσο 500.000 θα δοθει αμεσα στην μισθοδοσια (σ,.σ εναντι οφειλομενων) κι αμεσως με την επανακυκλοφορια της εφημεριδας, προυποθεση που φερεται να εχει θεσει η ιδια η τραπεζα προκειμενου, να προχωρησει στην αποδεσμευση. Οπως ειπε ο κ. Παπαδοπουλος η Χ.Κ.Τ εχει ηδη καταθεσει προγραμμα στην Τραπεζα προκειμενου αυτη με την επανακυκλφορια της εφημεριδας να αποδεσμευσει τα χρηματα.
4. Απο τις παραπανω δυο πηγες η Χ.Κ Τ υπολογιζει οτι περιπου 1.100.000 - 1200.000 ευρω θα δοθει στους εργαζομενους για αποπληρωμη δεδουλευμενων (σ.σ τα 500.000 με την επανακυκλοφορια και τα υπολοιπα σε δυο μηνες το αργοτερο, που θα ολοκληρωθουν οι εισπραξεις). Η εξοφληση των εργαζομενων μπορει να γινει μονο μεσα απο αυτο το ποσο.
5. Η εξοφληση των υπολοιπων δεδουλευμενων και των αποζημιωσεων των συναδελφων που εχουν φυγει η θα φυγουν θα αποπληρωθει σε 2 - 2,5 χρονια. (σ.σ θα εξετασθει ο διαχωρισμος τους χρονοδιαγραμματος εξοφλησης των δεδουλευμενων απο την εξοφληση των αποζημιωσεων). Οπως ειπε ο κ.Παπαδοπουλος, η εξοφληση των παραπανω προυποθετει την συναινεση και στηριξη των τραπεζων στο σχεδιο εξυγιανσης που θα ειναι ετοιμο στο συνολο του σε δυο - τρεις μηνες ενω στη εξοφληση θα συνυπολογισθει και η ρευστοτητα που θα εχει αποκτησει η ΧΚΤ.
6. Η τρεχουσα μισθοδοσια καθε μηνα θα καλυπτεται απο τα τρεχοντα μηνιαια εσοδα. Ειπε ομως οτι η ΧΚΤ ειναι αδυνατον να διατηρησει την μισθοδοσια που εχει σημερα. Αυτο σημαινει, οπως εξηγησε, οτι με την επανακυκλοφορια της εφημεριδας θα πρεπει να τεθει σε εφαρμογη σχεδιο μειωσης της μιθσοδοσια που θα φθανει το 50% και το οποιο θα στηριζεται σε : Μειωση μισθων, εκ περιτροπης εργασια και εθελουσια εξοδο ( σ.σ επι της ουσιας προκειται για "συναινετικες απολυσεις" με την προβλεπομενη αποζημιωση και την καταβολη των δεδουλευμενων).

*Την Κυριακή αναμενεται να δοθει γραπτως στους εκπροσωπους το πληρες και τελικο κειμενο των προτασεων της Χ.Κ.Τ. Μολις δοθεί θα αναρτηθει στο μπλογκ προκειμενου ολοι οι συναδελφοι να ενημερωθουν και θα συζητηθει στη συνελευση της Δευτερας στη μια το μεσημερι, απο την οποια δεν πρεπει να απουσιασει κανενας. Παραλληλα θα δοθει και στα συνδικαλιστικα σωματεια.
*Στην συνάντηση πηραν μερος:
ΑΠο την Χ.Κ Τεγοπουλος Ο κ. Αλεκος Παπαδοπουλος, ο οικονομικος διευθυντης κ.Μ. Κοντοδήμος και οι νομικοι συμβουλοι κυριοι Μαχαιριωτης, Σιαφακας, Βασιλονικολός.
Απο τους εργαζομενους οι εκπροσωποι: Των συντακτων Πανος Σωκος, των διοικητικων Σωτηρης Νικολοπουλος, των τεχνικων Φωτης Παναγοπουλος, των λιθογραφων Αθανασια Κιουση, των πιεστων Κ.Περδικεας και οι νομικοι συμβουλοι: Χρυσα Σαλαβρακου (ΕΣΗΕΑ), Δημ. Κλοκοταρας (ΕΠΗΕΑ) και Κατερινα Φλυνου ( ΕΤΗΠΤΑ).

Η επιστολη της κ. Τεγοπουλου ειναι η εξης:


Εν όψει της συζητήσεως την προσεχή Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 της αίτησης
της Χ.Κ.Τεγόπουλος σχετικά με το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης
σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρου 99 , αλλά και της δέσμευσης που
είχα αναλάβει έναντί σας με την από 14-1-2012 επιστολή μου να
ενημερωθείτε με σαφή και εμπεριστατωμένο τρόπο για το προτεινόμενο από
την εταιρεία χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων και των
λογισμένων αποζημιώσεων πριν από την ημερομηνία συζήτησης στο
Δικαστήριο της παραπάνω αίτησης και έχοντας υπόψη μου και την
αντιπρόταση της τελευταίας γενικής συνέλευσης , πιστεύω ότι θα ήταν
ιδιαίτερα χρήσιμη μιά συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών , προκειμένου
σε αυτή να παρουσιαστούν , να αναλυθούν και να συζητηθούν όλες οι
προτάσεις της διοίκησης για την λύση της απεργίας σας και την
επανακυκλοφορία των εντύπων της εταιρείας καθώς και να δοθούν
αναλυτικές απαντήσεις της διοίκησης στην αντιπρόταση της γενικής
συνέλευσης.
Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 2
Μαρτίου το απογευμα και θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχουν σε αυτήν από
την πλευρά της διοίκησης οι Δικηγόροι κ.κ.Ν.Μαχαιριώτης και
Γ.Βασιλονικολός , νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας , ο κ.Α.Παπαδοπουλος
, μέλος του ΔΣ της εταιρείας και υπεύθυνος κατάρτισης του σχεδίου
εξυγίανσης και ο κ. Μ.Κοντοδημος οικονομικός διευθυντής της εταιρείας
, ενώ από την πλευρά σας θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχουν τρεις απο
τους νομικούς σας συμβούλους και τρεις απο τους εκπροσώπους των
εργαζομένων.
Αν στην συνάντηση αυτή καταστεί αδύνατο να βρεθεί κοινός τόπος και
κοινά αποδεκτές θέσεις ,μπορεί να επαναληφθεί την Κυριακή το απόγευμα
.
Πιστεύω ότι μέσα από αυτή την διαδικασία μπορεί να προκύψει μιά
κοινή ρεαλιστική πρόταση η οποία θα μπορεί να υποβληθεί στην γενική
συνέλευση προς έγκριση την Δευτερα 5 Μαρτιου


Μανια Τεγοπουλου

ekprosoposeleftherotypias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: