24.3.12

Τι φοβούνται τρόικα και Παπαδήμος...


Ο φόβος της χαλάρωσης του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά και της επόμενης μέρας μετά τις εκλογές, είναι πλέον κυρίαρχος μεταξύ των θεσμικών πιστωτών της Ελλάδας. Το γεγονός ότι... μόλις προχθές, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εκταμίευση των χρημάτων της πρώτης δόσης από το Ταμείο, αν δεν εκπληρωθούν συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις, ήταν ένα προειδοποιητικό καμπανάκι.

Το θέμα είναι αν λειτούργησε, ως τέτοιο, για την Ελλάδα. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι ότι δεν ακούστηκε καν. Αυτή τη στιγμή, τα κόμματα ασχολούνται αποκλειστικά με τις προεκλογικές τους εκστρατείες, γεγονός το οποίο έχει θορυβήσει περισσότερο απ' όλους τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Ο οποίος τόσο στα υπουργικά συμβούλια, όσο και σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, προσπαθεί να πείσει τους υπουργούς να συνεχίσουν να ασχολούνται με τα καθήκοντα τους, όπως και πριν. Και το σημαντικότερο: να παράγουν έργο, καθώς οι ημερομηνίες «τρέχουν» και περιθώρια για νέες καθυστερήσεις δεν υπάρχουν, αφού τα χρονοδιαγράμματα είναι κάτι παραπάνω από σφιχτά.

Ωστόσο από την άλλη πλευρά είναι επίσης γνωστό ότι όσο ημερομηνία των εκλογών θα πλησιάζει τόσο τα υπουργικά γραφεία θα αδειάζουν. Κι αυτό είναι που τρέμει κυριολεκτικά η τρόικα και γι' αυτό οι επικεφαλής της σχεδιάζουν ταξίδι στη χώρα μας μέσα στον (προεκλογικό) Απρίλιο.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: