9.3.12

Επικίνδυνος και βλαπτικός είσαι εσύ...



Από «θέσεως μνημονιακής ισχύος», ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών επιτέθηκαν με ανοίκειες εκφράσεις εναντίον των διοικήσεων των ασφαλιστικών Ταμείων, που υπερασπίστηκαν τα αποθεματικά τους, αρνούμενοι να δεχθούν το «κούρεμα».

Λησμονούν ότι... στερούνται μιας νωπής, ξεκάθαρης, λαϊκής εντολής για την οικονομική διαχείριση της χώρας και λοιδορούν όσους δεν υποκύπτουν, όπως αυτοί, στα αντιλαϊκά σφαγιαστικά μέτρα που τους επιβάλλει η Τρόικα, σε βάρος της υγείας, της περίθαλψης και της σύνταξης των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) χαιρετίζει και πάλι τις διοικήσεις των Ταμείων που δεν συναίνεσαν στον αυτοσφαγιασμό τους, με το «κούρεμα» των αποθεματικών. Παράλληλα, αποδοκιμάζει τους ελάχιστους –κυριολεκτικά και μεταφορικά- δημοσιογράφους, κάποιοι από τους οποίους είναι εκδότες και οφείλουν παρακρατημένες εισφορές στα Ταμεία, που έστησαν πανηγύρι, στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την επιτυχία του PSI, εξαπολύοντας δηλητηριώδη σχόλια κατά συνδικαλιστών και διοικήσεων των Ταμείων μας. Πρόκειται για πρόσωπα που βλέπουμε συχνά στις οθόνες, αλλά ουδέποτε στις κινητοποιήσεις του κλάδου για υπεράσπιση των Ταμείων μας και στις γενικές συνελεύσεις, για να θέσουν υπό την κρίση των μελών τις «σωτήριες απόψεις» τους.

Αν οι ελεύθερες και δυναμικές διοικήσεις των Ταμείων μας αποδεχτούμε προς στιγμής ότι είναι «ανεύθυνες και μυωπικές», πρέπει τότε να παραδεχθούμε ότι είχαν «την τύφλα τους» όσοι κυβερνητικοί και διάφοροι καθημερινοί ή ευκαιριακοί «σχολιαστές» προέβλεπαν ή απειλούσαν ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα και θα μας βγάλουν οι εταίροι από το ευρώ και την κοινότητα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων, με συνεχή ετοιμότητα, είναι στο πλευρό των ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. αφήνει στην κρίση αυτής της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων τον υπονομευτικό σχολιασμό των ελάχιστων υποστηρικτών την Τρόικας.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ., μαζί με τις διοικήσεις των Ταμείων, των Ενώσεων του κλάδου και τους άλλους εργαζόμενους, οργανώνονται από σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στα αποθεματικά μας από την εφαρμογή του PSI και να σχεδιάσουν τις νομικές ενέργειες για υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Με τις νέες δηλώσεις του Αντιπροέδρου καταλαβαίνει κανείς ποιος είναι ο «βλαπτικός και επικίνδυνος» για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ποιος παίρνει βλαπτικές αποφάσεις, ακόμα και για το PSI, χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Όσο για τις νέες απειλές του, αποδεικνύουν την ανεύθυνη ορμή του σε εκδικητικές αποφάσεις, εις βάρος πάντα μόνο των εργαζομένων.
anergoidimosiografoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: