23.3.12

Πρώτο τραπέζι πίσα...

itsaousa
Οι διαδηλώσεις, οι πορείες, οι απεργίες, οι αντιπαραθέσεις, τα γιαούρτια, οι κάλπες, είναι τα χόμπι ενός ενεργού πολίτη.

Αντί να πάει για ψάρεμα ή ποδηλασία κάποιος, αμύνεται δημοσιοσχετιζόμενος.

Όλα τα παραπάνω, είναι για τεμπελχανεία που θέλουν να ... παραμυθιάζουν τον εαυτό τους και τους διπλανούς τους, πως διαθέτουν ιδεολογία και σθένος για πάλη. Για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό το «καλύτερο αύριο» που δεν ήρθε ποτέ, μα ποτέ, τεκμηριώνει την ορθότητα του προλόγου που έκανα. Κάθε πέρσι και καλύτερα, μονάχα αυτό ισχύει.
Το dna φταίει, το iq του καθένα φταίει και η πλειονότητα των ανθρώπων με την ηλιθιότητα που διαθέτει φτιάχνει δεύτερο στρώμα του όζοντος πάνω στη γη; Απάντηση δεν έχει.

Αλλά ας τραβήξω τα όρια αυτής της ηλιθιότητας εντός ελληνικών συνόρων και ας μιλήσω για τη δική μας, αποκλειστικά.
Άνοιξε το καπάκι και βγήκε από μέσα η μπόχα, τα σκουλήκια, τα υγροποιημένα σκατά.
Και μας πήρε ο διάολος όλους.

Πού θα μας πάει κι αν βαρεθεί να μας πετάξει σε κάνα χαντάκι να σωθούμε, κανείς δεν ξέρει.
Το μόνο που ξέρουμε είναι πως ό,τι και να κάνουμε από τώρα και για χρόνια, δεν έχουμε ζωή. Άφραγκοι πού να πάμε, τι να δούμε, τι να ζήσουμε, από τι να εμπνευστούμε;

Μην ακούσω τις αηδίες «δεν είναι μόνο τα λεφτά που μπορούν να σου χαρίσουν δυο στιγμές χαράς».
Όποιος πιστεύει πως ισχύει κάτι τέτοιο σ΄αυτό τον κόσμο που πατάμε, ας πάει να διασκεδάσει.
Ας πάει να διαδηλώσει στο Σύνταγμα, να πετάξει κάνα γιαούρτι και θα ‘ρθει η χαρά που περιμένει. Όταν γυρίσει σπίτι και τα βρει όλα κομμένα, θα του βγει ωραιότατα από τη μύτη η χαρά με το γιαούρτι που ‘ριξε, μαζί.

Ας ποτίσει τις γαρδένιες του να βρει εκεί λίγη χαρά άμα θέλει. Ας πηδηχτεί αν θέλει με το ταίρι του, να πάρει λίγη ακόμα. Να χτυπήσει την πλάτη του φίλου του με αγάπη, να νιώσουνε το μεγαλείο του ανθρώπου...


...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: