2.3.12

Παραδόθηκε ο δράστης της ομηρείας στην Κομοτηνή...


Αίσιο τέλος είχε στις 12.40 π.μ. η επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του 52χρονου ενόπλου και την απελευθέρωση των δύο ομήρων που κρατούσε από το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Helesi PLC, στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής. Ο δράστης, που πυροβόλησε και τραυμάτισε την...
Πέμπτη τρεις ανθρώπους στο χώρο της επιχείρησης, ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις πείσθηκε και απελευθέρωσε τους δύο ομήρους, ενώ στη συνέχεια έδωσε το κυνηγητικό του όπλο και παραδόθηκε στους άνδρες των ΕΚΑΜ.



Ο άνδρας οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα εισέβαλε στη μία χθες το μεσημέρι στο εργοστάσιο και πυροβόλησε έξι φορές τον ιδιοκτήτη του, έναν εργαζόμενο και έναν αστυνομικό που έσπευσε στο περιστατικό.

Ο δράστης πήρε ομήρους δύο άνδρες. Δυνάμεις των ΕΚΑΜ αναπτύχθηκαν περιμετρικά του εργοστασίου, αναμένοντας εντολή προκειμένου να επέμβουν.

O 52χρονος δράστης ήταν εργαζόμενος στην εταιρεία, από την οποία και απολύθηκε.

Ο ίδιος προσδοκούσε να επαναπροσληφθεί σε άλλη εταιρεία του ίδιου επιχειρηματία, η οποία έχει ως δραστηριότητα την κατασκευή πλαστικών κάδων απορριμμάτων για ανακύκλωση. Μάλιστα, του το είχε υποσχεθεί ο ιδιοκτήτης. Δεν κράτησε όμως την υπόσχεσή του και έτσι ο δράστης προχώρησε στην ομηρία.
Ο δράστης έθεσε ως αίτημα στους αστυνομικούς την καταβολή δεδουλευμένων ύψους περίπου 31.000 ευρώ που - όπως υποστήριζε- του χρωστά η εταιρία.

Επίσης, αργότερα ζήτησε και έλαβε από την ομάδα των διαπραγματευτών φάρμακα, ψυχογενούς χαρακτήρα, στο πλαίσιο αγωγής που λαμβάνει.

Οι αστυνομικοί διατηρούσαν τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο οδηγούς, τους οποίους κρατούσε ομήρους ο 52χρονος σε χώρο της εταιρίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση περιγράφοντας τα γεγονότα ως εξής:

«Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51, και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ιλεν Μαρίνοβ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά.

»Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου. Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και «οχυρώθηκε» στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη.

»Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

»Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64, και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51.

»Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας»...
ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: