8.3.12

Ανοιχτά τα φαρμακεία σε Αθήνα και Πειραιά - κλειστά στην υπόλοιπη χώρα...


Φάρμακα επί πιστώσει μόνο στους ασφαλισμένους ΕΥΔΑΠ - ΕΔΟΕΑΠ - ΤΥΠΕΤΚλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Εξαίρεση τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά, που αποφάσισαν να τηρήσουν διαφορετική στάση. Έτσι, σε...
Αθήνα και Πειραιά τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά, ωστόσο δεν θα χορηγούνται φάρμακα με πίστωση σε ασφαλισμένους των περισσότερων Ταμείων.

Ειδικότερα, επί πιστώσει φάρμακα θα χορηγούνται μόνο στους ασφαλισμένους της ΕΥΔΑΠ, του ΕΔΟΕΑΠ και του ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας).

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, στη μείωση του ποσοστού κέρδους, καθώς και στα χρέη που έχουν τα Ταμεία προς τους φαρμακοποιούς.

Στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας, καθώς και σειρά παράλληλων ενεργειών, όπως:

* Να γίνει προσφυγή στην Κομισιόν για την υπόθεση των καθυστερήσεων πληρωμών και να διερευνηθεί η περίπτωση προσφυγών για το θέμα του ωραρίου.

* Να γίνουν αγωγές για διαταγές πληρωμής.

* Να ανατεθεί έρευνα σε εταιρεία δημοσκοπήσεων για την αναγκαιότητα και συμμετοχή των φαρμακείων στη δημόσια υγεία.

* Δημιουργία ραδιοφωνικών spot στη διάρκεια των κινητοποιήσεων και να τυπωθεί κείμενο ενημέρωσης για τι φέρνει ο νέος νόμος στην φαρμακευτική περίθαλψη.

* Να ζητηθεί κοινή σύσκεψη (Δρέττα – Δημόπουλος) και πολυεθνικών με τον ΠΦΣ και την ΟΣΦΕ για διεκδίκηση μέσης πίστωσης ανάλογης με τις ημερομηνίες πληρωμής ΕΟΠΥΥ.

* Στις κινητοποιήσεις να δοθεί έμφαση στη ρευστότητα των φαρμακείων, τις ελλείψεις φαρμάκων, τους κινδύνους στη δημόσια υγεία λόγω υποβάθμισης ποιότητας της φαρμακευτικής περίθαλψης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: