19.3.12

ΚΥΠΡΟΣ: Μίνι ανασχηματισμός στο κυβερνητικό σχήμα...


Λευκωσία: Τα ονόματα των νέων Υπουργών μετά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για μερικό ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος, τη θέση του υπουργού Οικονομικών καταλαμβάνει ο ...Βάσος Σιαρλής, τη θέση του υπουργού Εμπορίου ο Νεοκλής Συλικιώτης και την θέση της υπουργού Εσωτερικών η Ελένη Μαύρου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ασκώντας το δικαίωμα που του παρέχει το Σύνταγμα, αποφάσισε να προχωρήσει σε μερικό ανασχηματισμό της Κυβέρνησης''.

Ανέφερε ότι στη θέση του Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία, ο οποίος παραιτείται λόγω προβλημάτων υγείας, διορίζεται ο κ. Βάσος Σιαρλής.

Στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, είπε, διορίζεται ο Νεοκλής Συλικιώτης στη θέση της Πραξούλας Αντωνιάδου Κυριακού, η οποία είχε υποβάλει παραίτηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την οποίαν έκανε αποδεκτή.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών διορίζεται η Ελένη Μαύρου.

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η τελετή διαβεβαίωσης της Υπουργού Εσωτερικών Ελένης Μαύρου και του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη θα γίνουν αύριο στις 12μ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η τελετή διαβεβαίωσης του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή θα γίνει στις 23 Μαρτίου, στις 10 πμ.

Σε ερώτηση γιατί οι τελετές διαβεβαίωσης θα γίνουν σε διαφορετικές μέρες, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ο κ. Σιαρλής είναι επικεφαλής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Θα πρέπει πρώτα να παραδώσει εκεί και μετά να αναλάβει καθήκοντα Υπουργού».

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση της κ. Αντωνιάδου ότι η ίδια δεν έχει υποβάλει παραίτηση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι η κ. Αντωνιάδου, προ αρκετών ημερών, εδώ και μερικές βδομάδες, είχε δώσει προφορική παραίτηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Κληθείς να αναφερθεί στους λόγους της παραίτησης της κ. Αντωνιάδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν υπάρχει λόγος να πούμε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με αυτό το θέμα». Αυτό που έχει σημασία, είπε, είναι ότι «ο Πρόεδρος προβαίνει σε ένα μερικό ανασχηματισμό και ότι αύριο οι δύο από τους τρεις Υπουργούς αναλαμβάνουν καθήκοντα, σε μια δύσκολη περίοδο για την Κύπρο, σε πολύ σημαντικά Υπουργεία».

Σε ερώτηση αν λήφθηκε απόφαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα διορισμού Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «όταν και εφόσον υπάρχουν αποφάσεις θα τις δημοσιοποιήσουμε. Η θητεία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας τελειώνει στις 30 Απριλίου», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση ευνοεί την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά κυπριακών ομολόγων, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «έχει αποστείλει επιστολή για το θέμα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Καζαμίας και ασφαλώς εμείς θέλουμε τη στήριξη, όπως την έχουν δώσει σε άλλες χώρες»...

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: