17.3.12

Πρωτοβουλία από τους ομογενείς της Αυστραλίας: Τα Μάρμαρα είναι δικά μας...



Μια νέα πρωτοβουλία από τους ομογενείς στην Αυστραλία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα δίνει το δικό της μήνυμα.

"Τα Μάρμαρα είναι δικά μας" είναι το ... μήνυμα και ο σκοπός να πιεστεί η Βρετανία να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Μάλιστα η Διεθνής Οργανωτική Επιτροπή της Αυστραλίας για την Αποκατάσταση των Μαρμάρων του Παρθενώνα έχει δημιουργήσει και ιστοσελίδα (http://www.parthenonmarblesaustralia.org.au) η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σίδνεϊ.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σίδνεϊ, Βασίλειος Τόλιος, ο οποίος ανέφερε ότι «στην παρούσα οικονομική κρίση, η Ελλάδα, τώρα περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη από την ψυχική ανάταση που θα δημιουργούσε η επιστροφή των Μαρμάρων».

Τα αυστραλιανά μέσα προβάλουν συνεχώς την πρωτοβουλία ενώ μεγάλη είναι και η κινητοποίηση μέσω των κοινωνικών δικτύων. Ήδη δημιουργήθηκε σελίδα στο Facebook την οποία μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ αλλά και λογαριασμός στο twitter.

Δείτε τα πρώτα μηνύματα συμπαράστασης από την αντίστοιχη οργάνωση στην Αμερική και τη Βρετανία:


mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: