22.3.12

Αγνωστη η τύχη του πολιορκημένου υπόπτου στην Τουλούζη ...


Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με τον δράστη...
Κανένα ίχνος ζωής δεν είχε η γαλλική αστυνομία από τον ύποπτο για επτά δολοφονίες Μοχαμέντ Μεράχ από χθες το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Κλοντ Γκεάν, προσθέτοντας ότι δεν είναι πλέον βέβαιος αν... είναι ζωντανός.

«Δεν υπήρξε κίνηση στη διάρκεια της νύχτας. Ελπίζουμε να είναι ακόμα ζωντανός», είπε, την ώρα που η αστυνομική πολιορκία στο σπίτι όπου έχει οχυρωθεί ο ύποπτος στην Τουλούζη συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι δεν έχει υπάρξει επικοινωνία του υπόπτου με την αστυνομία από χθες το βράδυ στις 10:30. Ο Γκεάν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο ύποπτος θέλει να πεθάνει «με τα όπλα στα χέρια».

«Προτεραιότητά μας είναι να παραδοθεί, για να προσαχθεί στη δικαιοσύνη, και, κατά συνέπεια, να συλληφθεί ζωντανός», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γκεάν θεωρώντας ότι «είναι περίεργο που δεν αντέδρασε» μετά την ανατίναξη των παραθυρόφυλλων από την αστυνομία τη νύχτα.

Επιπλέον, συνέχισε ο υπουργός, «ακούσαμε δύο πυροβολισμούς και δεν ξέρουμε τι συνέβη». «Παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας να επανακτήσουμε επαφή μαζί του, δεν έχει υπάρξει επαφή», είπε ο Γκεάν.

Ο Μεράχ έχει ομολογήσει ότι ευθύνεται για τις δολοφονίες τριών στρατιωτών, τριών παιδιών και ενός ραβίνου σε εβραϊκό σχολείο.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί προκάλεσαν χθες τη νύχτα τρεις εκρήξεις, καταστρέφοντας την πόρτα του κτηρίου, αφού φαινόταν ότι ο ύποπτος δεν κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει να παραδοθεί. Συνέχισαν με πυροβολισμούς κάθε μία ώρα περίπου και άλλες δύο εκρήξεις τα ξημερώματα.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, στόχος των εκρήξεων ήταν ο εκφοβισμός του υπόπτου.

«Πρόκειται για κινήσεις εκφοβισμού του ένοπλου ο οποίος φαίνεται πως έχει αλλάξει γνώμη και δεν θέλει να παραδοθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργός.

«Έλεγε πως ήθελε να παραδοθεί, άλλαξε γνώμη, αυξάνουμε την πίεση για να παραδοθεί», δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Ελπίζουμε να αποφύγουμε την έφοδο επειδή επιθυμούμε να πιάσουμε ζωντανό τον κ. Μέραχ ώστε να μπορέσει να δικαστεί», είχε δηλώσει χθες το βράδυ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δήλωσε ότι ο 23χρονος Μοχάμεντ Μέραχ ανέλαβε την ευθύνη για τρεις επιθέσεις, στις οποίες υποστηρίζει ότι έδρασε μόνος.

Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος είπε πως σχεδίαζε άλλη μια επίθεση την Τετάρτη. Σκόπευε να σκοτώσει άλλον ένα στρατιώτη αλλά και δύο αστυνομικούς, επίσης στην Τουλούζη. Ο Μέραχ δήλωσε επίσης αμετανόητος, και ότι λυπάται μόνο που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει περισσότερες επιθέσεις.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: