20.3.12

Συνελήφθησαν διεφθαρμένοι δικαστές...


ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ...ΙΤΑΛΙΑ...
Υπό κράτηση τέθηκαν από τις ιταλικές Αρχές τουλάχιστον 16 δικαστές στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης κατά της μαφίας με επίκεντρο τη Νάπολη και τη διαβόητη φατρία Φαμπροτσίνο. Οι συλληφθέντες φέρεται να δωροδοκούνταν από την Καμόρα προκειμένου να αποφανθούν υπέρ ... μελών της φορολογικές διενέξεις με το ιταλικό κράτος. Η ναπολιτάνικη Εισαγγελία κατά της μαφίας εξέδωσε συνολικά 60 εντάλματα σύλληψης -τα 16 σε βάρος δικαστικών- και οι περισσότεροι ύποπτοι για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχουν συλληφθεί ή τέθηκαν υπό κράτηση κατ' οίκον.

Τα ονόματα των δικαστών... που κρατούνται δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Οι συλληφθέντες μετείχαν σε περιφερειακές επιτροπές για φορολογικές υποθέσεις και είναι ύποπτοι ότι δέχθηκαν δωροδοκίες για να αποφανθούν υπέρ μελών της Καμόρας σε φορολογικές διενέξεις.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην καταβληθούν σημαντικά ποσά στα κρατικά ταμεία.

Αγαθά αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ -μετοχές, κατασκευές, οικόπεδα, τραπεζικοί λογαριασμοί, αυτοκίνητα- κατασχέθηκαν από την οικονομική αστυνομία κυρίως στην Καμπανία, αλλά και στη βόρεια Ιταλία.

Η οικογένεια Φαμπροτσίνο της Καμόρα, η οποία δρα στην περιοχή του Βεζούβιου, είναι ο κύριος στόχος της επιχείρησης. Η φατρία έχει γίνει διαβόητη για εκβιασμούς και εμπόριο ναρκωτικών, αλλά ερευνάται επίσης η ανάμειξή της σε αγοραπωλησίες ακινήτων, καθώς και στη βιομηχανία τροφίμων...

petraskandalou.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: