11.3.12

Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας...


Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια θα... είναι κατά τόπους έντονα και κυρίως το απόγευμα και το βράδυ στις Κυκλάδες, τα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές οι οποίες το απόγευμα θα ενταθούν και ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές στη Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως τα νότια θαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές. βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν Καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το απόγευμα. Εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 8, στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι. Το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: