30.3.12

Γιαννάκου: Οι Έλληνες δεν πίνουν συνέχεια ούζο ούτε χορεύουν συρτάκι...


Σεβασμό από όλους προς τους Έλληνες που πληρώνουν με θυσίες τα δάνεια του πακέτου στήριξης από την Τρόικα, ζήτησε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, απαντώντας στα προσβλητικά σχόλια του εσθονού πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ... πρωθυπουργός της Εσθονίας κ. Andrus Ansip είχε κάνει λόγο για «πλούσιους Έλληνες που συνέχεια πίνουν ούζο και χορεύουν συρτάκι».

Απαντώντας σε αυτά τα σχόλια, η κ. Γιαννάκου δήλωσε ότι «θα ήταν φρόνιμο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία. Η ανέξοδη αναπαραγωγή τελείως ανυπόστατων στερεοτύπων δεν συνάδει ούτε με το πνεύμα, ούτε με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην δήλωση του, βέβαια, ο κ. Ansip έσπευσε να συμπληρώσει ότι αυτή είναι η πεποίθηση της κοινής γνώμης στη χώρα του και ότι ο ίδιος πιστεύει ότι υπάρχουν σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι στην Ελλάδα.

Αντιστρέφοντας το σχόλιο του Εσθονού πρωθυπουργού θα μπορούσε, αντιστοίχως, η ελληνική κοινή γνώμη να διατυπώσει το εύλογο ερώτημα, για ποιο λόγο οι Έλληνες θα έπρεπε να δεχτούν την είσοδο της Εσθονίας στην ΕΕ, αλλά και την βοήθεια που προηγήθηκε αυτής.

Σε ένα σημείο βεβαίως ο πρωθυπουργός της Εσθονίας έχει απόλυτο δίκιο. Η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν είναι ούτε δωρεά ούτε ελεημοσύνη. Είναι δάνειο και μάλιστα έντοκο, το οποίο πληρώνεται από τις θυσίες του ελληνικού λαού. Γι αυτό το λόγο, απαιτείται από όλους ο ανάλογος σεβασμός»....

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: