6.3.12

Συνάντηση Παπαδήμου - Παπανδρέου, ενώ έρχονται... εσωκομματικές εκλογές ...


Συζήτηση εφ' όλης της ύλης με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο θα έχει στις δύο σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μεγάρου.

Σύμφωνα με... πληροφορίες, η συνάντηση είναι με «ανοικτή ατζέντα», από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και την πορεία της Οικονομίας γενικά και του PSI ειδικότερα, ως τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Νικολά Γκρουέφσκι και την πρόοδο στο σκοπιανό.

Επί τάπητος πάντως, αναμένεται να τεθεί και η κάλυψη της θέσης του Χρήστου Παπουτσή στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά την άρνηση της ΝΔ να τοποθετήσει νέο δικό της στέλεχος στην κυβέρνηση, που οδήγησε στο «ναυάγιο» των σχετικών συζητήσεων χθες, αφήνοντας για άλλη μία μέρα τη θέση κενή. Οι πληροφορίες καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας έφερναν στην οδό Κατεχάκη -ξανά- τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πράγμα για το οποίο θα κληθεί προφανώς να τοποθετηθεί ο κ. Παπανδρέου, όπως επίσης για τον αντικαταστάτη του, αλλά και για τον κατάλληλο χρόνο παραίτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου από την κυβέρνηση, προκειμένου να διεκδικήσει και εκείνος την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Η ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα, θα γίνει και επισήμως (με εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες) πια στις 18 Μαρτίου, με εκλογή από την κάλπη, έναντι τιμήματος δύο ευρώ για κάθε μέλος και φίλο που θέλει να ψηφίσει, αρκεί να είναι πάνω από 16 ετών και να φέρει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο, αποδεικτικό της ταυτότητάς του. Το Σαββατοκύριακο 10-11 Μαρτίου θα έχει προηγηθεί η σύγκληση της Εθνικής Συνδιάσκεψης, ενώ στο Εθνικό Συμβούλιο του Σαββάτου θα έχουν επικυρωθεί οι υποψηφιότητες για την προεδρία...

Χθες πάντως, το κλίμα πολώθηκε μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών, Ευάγγελου Βενιζέλου και Χρήστου Παπουτσή, με αφορμή τη διαφωνία τους επί του σεναρίου συγκυβέρνησης με τη ΝΔ μετά τις εκλογές, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας με νόημα ότι «η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη» και παραπέμποντας στον πολίτη να πει πώς πρέπει να κυβερνηθεί, ενώ κάθετα αντίθετος εμφανίστηκε ο Χρήστος Παπουτσής. Μιλώντας στον Real FM, ο τελευταίος, υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μετάλλαξη», σημειώνοντας με νόημα ότι δεν πιστεύει σε ένα «μόρφωμα... πασοκονουδου». Άφησε αιχμές για «συμφωνίες κορυφής» για την επόμενη μέρα, ενώ «κάρφωσε» τον Ανδρέα Λοβέρδο, μη αποδεχόμενος έναν «υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ» να πηγαίνει στον κόσμο να ζητά ψήφο για Σαμαρά πρωθυπουργό.

Αντίθετα, υπέρ ενός τέτοιου σεναρίου τάχθηκε ανοιχτά ο Νίκος Σηφουνάκης, καθώς «στη Δημοκρατία το πλειοψηφών κόμμα αναλαμβάνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, άρα και ο αρχηγός του», όπως είπε, ενώ αποστάσεις από αυτή την άποψη κράτησε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υποστηρίζοντας πάντως και εκείνος ότι «η χώρα δεν πρέπει να μείνει ακυβέρνητη».
πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: