14.3.12

Απάντηση Παπαθανασίου στις καταγγελίες (για διαφθορά) επιχειρηματία...


Απάντηση στις καταγγελίες του επιχειρηματία Αριστείδη Μάρκου για διαφθορά υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης έδωσε ο τότε υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου.
Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας παρουσία του και παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΑΝ άφησε υπονοούμενα αλλά... δεν έγινε πιο συγκεκριμένος, για να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα, ο κ. Μάρκου, ξενοδόχος και συνιδιοκτήτης της τουριστικής επένδυσης στο Ναύπλιο, από τον οποίο ζήτησαν 120.000 ευρώ «μίζα» δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να του εγκρίνουν επιχορήγηση, δήλωσε ότι επί 6,5 χρόνια γινόταν ένα «παζάρι» από την πλευρά των υπαλλήλων και όταν είπε όχι στη δωροδοκία, ο φάκελος της υπόθεσής του πήγαινε από γραφείο σε γραφείο, χωρίς να διεκπεραιώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο επίορκοι υπάλληλοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ υπό διερεύνηση τέθηκαν όλες οι υποθέσεις που είχαν χειριστεί στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση Παπαθανασίου:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

«Ο κ. Αριστείδης Μάρκου είχε υποβάλλει αίτημα για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο επένδυσης ύψους 24 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή ξενοδοχείου στο Νομό Αργολίδας. Το αίτημα έγινε δεκτό, ωστόσο η Γνωμοδοτική Επιτροπή – στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι 13 φορέων, μεταξύ των οποίων είναι ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΕ, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το ΣΕΠΕ, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, κ.ά, εκτίμησε ομόφωνα το ποσό της επένδυσης στα 8,5 εκατ. ευρώ.

»Ο κ. Μάρκου, διαφωνώντας με την εκτίμηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, υπέβαλε στις 11.4.2008 αίτημα θεραπείας, προκειμένου να αναθεωρηθεί προς τα πάνω το εγκριθέν ποσό. Πράγματι, η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας εισηγήθηκε θετικά, για την αναθεώρηση του ύψους της επένδυσης. Ωστόσο, η Γνωμοδοτική Επιτροπή, απέρριψε ομόφωνα τη συγκεκριμένη εισήγηση, με το σκεπτικό ότι η αναμόρφωση του κόστους θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και την πιστοποίηση του τελικού κόστους από το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο.

»Ο κ. Μάρκου αντιδρώντας στην ως άνω απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, μου ζήτησε συνάντηση προκειμένου να μου εκθέσει τις απόψεις του.Πράγματι δέχθηκα να συζητήσουμε από κοντά, στο πλαίσιο συνάντησης που έγινε με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομίας.

»Στη συνάντηση εκτός από τη διαμαρτυρία για την κατά τη γνώμη του άδικη απόφαση (η οποία επαναλαμβάνω δεν είχε ληφθεί από την υπηρεσία αλλά από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή), πράγματι άφησε υπονοούμενα. Αμέσως, παρουσία και των υπηρεσιακών παραγόντων, του ζήτησα να γίνει συγκεκριμένος, προκειμένου να κινήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Κάτι που όμως δεν έκανε. Προχώρησε ωστόσο στην υποβολή δεύτερης αίτησης θεραπείας στις 4.6.2009, η οποία όπως πληροφορήθηκα σήμερα έγινε τελικώς δεκτή στις 23.11.2011, αφού είχε ολοκληρωθεί η επένδυση, όπως προέβλεπε η απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και το τελικό κόστος αναθεωρήθηκε στα 13,5 εκατ. ευρώ.

»Αυτή είναι όλη η αλήθεια, η οποία μπορεί να τεκμηριωθεί από τις μαρτυρίες των υπηρεσιακών παραγόντων που συμμετείχαν στη συνάντησή μου με τον κ. Μάρκου. Τα όσα συνέβησαν τρία χρόνια μετά, κατά τη διαδικασία είσπραξης της επιχορήγησης, αφορούν τη σημερινή κυβέρνηση.»...


skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: