14.3.12

Συνάντηση Μπαμπινιώτη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο...


Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στα γραφεία της αρχιεπισκοπής, είχε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ο κ. Μπαμπινιώτης εξέφρασε τη... βαθιά του πίστη αλλά και την προσήλωσή του στην Ορθοδοξία και την παράδοσή της. Τόνισε ότι η επίσκεψη δεν είναι εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική και συνέχισε λέγοντας ότι είναι επίκαιρη η στιγμή που επισκέπτεται τον αρχιεπίσκοπο διότι, σε λίγο, «θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, που συνδέεται με την παρουσία του κλήρου... Δίπλα στον Κοραή, ήταν ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων κλπ. Και βεβαίως, δεν ξεχνάμε τον Αθανάσιο Διάκο».

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η Παιδεία δεν μπορεί να αφίσταται από την Ορθοδοξία, ενώ δήλωσε ότι θα είναι κοντά στην Εκκλησία.

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη αυτή και χαρακτήρισε επάξια την επιλογή του κ. Μπαμπινιώτη για τη θέση του υπουργού Παιδείας. Τόνισε ότι η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα του, καθώς, ειδικά αυτή την περίοδο, θέλει να κάνει πολλά και επιζητεί τη συνεργασία του.

Τού προσέφερε ακόμη το νεοεκδοθέν βιβλίο του για την εκκλησιαστική περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: